Reklama

Skvelé ŠPENÁTOVÉ GUĽKY urobte podľa známeho kuchára: Budete sa zalizovať!

Špenátové guľky si zamilujete!

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Talentovaný slovenský kuchár Michal Kordoš nám venoval ďalší vynikajúci recept na zdravú dobrotu. Jeho špenátové guľky musíte vyskúšať!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Aj vy môžete mať DOMÁCE VAJCIA: Začnite chovať sliepky!
    Zdroj: NMH
    Anketa

    Máte radi ŠPENÁT?

    • Áno96%
    • Nie4%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Špenátové guľky so syrovou omáčkou

    PRE CELÚ RODINU, PRÍPRAVA 35 MINÚT

    Zdroj: Shutterstock

    Špenátové guľky si zamilujete!

    Potrebujete:

    • 500 g špenátu
    • 2 cibule
    • 100 g masla
    • 2 vajcia
    • 2 lyžice nasekaného medvedieho cesnaku
    • 200 ml mlieka
    • 6 rožkov
    • soľ, korenie, muškátový oriešok

    Na omáčku:

    • 2 cibule
    • 2 lyžice hladkej múky
    • 500 ml vývaru
    • 200 ml smotany na šľahanie
    • 100 g syra (vršatec)
    • maslo
    • med a citrónová šťava
    • soľ, korenie
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Svieža ŠPENÁTOVÁ ROLÁDA: Efektnú pochúťku na Veľkú noc upečiete raz-dva!
      Zdroj: Tatiana Kubicová/Dobré jedlo

      POSTUP:

      1. Pol kila umytého špenátu blanšírujte vo vriacej vode 30 sekúnd, potom ihneď zachlaďte ľadovou vodou. Nechajte dobre odtiecť.
      2. Dve cibule nakrájate a orestujte na masle.
      3. Do mixéra dajte špenát, orestovanú cibuľu, 100 g masla, 2 vajcia a 2 lyžice nasekaného medvedieho cesnaku. Rozmixujte dohladka. Potom pridajte 200 ml mlieka a 6 nakrájaných rožkov. Dochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom. Hmotu nechajte odstáť v chladničke 20 minút.
      4. Zatiaľ urobte omáčku: Na masle orestujte 2 nakrájané cibule, pridajte 2 lyžice hladkej múky a za stáleho miešania prilejte 500 ml vývaru a 200 ml smotany na šľahanie. Nechajte prevariť, pridajte 100 g nastrúhaného syra (vršatec) a rozmixujte. Omáčku dochuťte soľou, korením, medom a citrónovou šťavou.
      5. Z rožkovej hmoty urobte guľky, uložte ich na plech s papierom na pečenie a pri 220 °C pečte 20 minút. Upečené guľky podávajte s omáčkou. Dobrú chuť!

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.