Reklama

Skvelé BLESKOVKY NA VEČERU: O pol hodinu podávate!

KURACIE PRSIA NA CESNAKU S KARFIOLOVOU RYŽOU

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama

Nebude stáť dlho pri sporáku, neminiete veľa peňazí a odmení vás vďačný pohľad stravníkov! Určite vyskúšajte aspoň niektorý z týchto originálnych receptov, nebudete ľutovať.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    NAJLEPŠIE CESTOVINY: Prelejte ich zeleninovou pečenou omáčkou!

    KURACIE PRSIA NA CESNAKU S KARFIOLOVOU RYŽOU

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT

    POTREBUJETE:

    •  2 väčšie kuracie prsia
    • pol šálky nastrúhaného parmezánu
    • 2 veľké strúčiky cesnaku
    • 1 lyžička mletej papriky
    • 1 lyžička sušeného oregana
    • 1 lyžička sušenej bazalky
    • pol lyžičky sušeného tymianu
    • pol lyžičky sušeného rozmarínu
    • soľ, mleté čierne korenie
    • maslo

    Na ryžu:

    • 1 menší karfiol
    • pol cibule
    • 1 strúčik cesnaku
    • 300 ml kuracieho vývaru
    • soľ, korenie 
    • citrónová kôra a šťava na dochutenie
    • za hrsť petržlenovej vňate a bazalky na podávanie

    POSTUP:

    1. Najprv uvarte karfiol na ryžu: Do hrnca s vriacou osolenou vodou dajte karfiol rozkrájaný na drobnejšie ružičky. Varte 7 minút, zlejte a rozmixujte nahrubo. Dajte bokom.
    2. Kuracie prsia rozkrojte pozdĺžne, aby vznikli dva ďalšie rezne. V hlbokom tanieri zmiešajte parmezán, pretlačený cesnak, všetky koreniny, soľ, mleté čierne korenie a v tejto zmesi dobre obaľte kuracie prsia.
    3. Vo väčšej panvici rozohrejte 2 lyžice masla na strednom plameni. Pridajte kuracie prsia a opečte z každej strany dozlatista (3-4 minúty z každej strany). Opečené prsia preložte na tanier.
    4. Do tej istej panvice dajte 2 lyžice masla a nechajte rozohriať. Pridajte cibuľu nakrájanú nadrobno, cesnak nasekaný najemno a minútku orestujte. Prisypte karfiol a dobre premiešajte. Zalejte vývarom a varte, kým sa vývar nezredukuje. Dochuťte soľou, korením, citrónovou kôrou z polovice citróna, nasekanou bazalkou a petržlenovou vňaťou.
    5.  Na karfiolovú ryžu uložte nakrájané plátky kuracích pŕs a môžete podávať.
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      MÁRIA ČÍROVÁ v kuchyni: Miluje DOBRÉ JEDLO a varí vynikajúcu POLIEVKU!

      KURACIE GUĽÔČKY S BULGUROM A JOGURTOM

      Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

      KURACIE GUĽÔČKY S BULGUROM

      4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT

      POTREBUJETE:

      • 100 g bulguru
      • 200 ml kuracieho vývaru
      • 250 g mletého kuracieho mäsa
      • 1 malá červená cibuľa
      • 3 reďkovky nakrájané na kolieska veľká hrsť mäty
      • veľká hrsť petržlenovej vňate
      • 4 lyžice hustého jogurtu
      • olivový olej + olej na vysmážanie
      • soľ, korenie

      POSTUP:

      1.  Bulgur vsypte do misy, zalejte ho vriacim vývarom, zakryte fóliou a nechajte 15 minút vsiaknuť.
      2. Zatiaľ zmiešajte mleté mäso s polovicou červenej cibule nakrájanej najemno. Osoľte, okoreňte a zo zmesi tvarujte malé guľôčky.
      3. V panvici rozohrejte olej a guľôčky osmažte dozlatista. Ak nechcete vysmážať, pečte ich v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút. Bulgur sceďte, ak sa všetka tekutina nevstrebala. Zvyšok cibule nakrájajte na plátky, reďkovky na tenké kolieska a zmiešajte s bulgurom. Pridajte nasekanú mätu, petržlenovú vňať, 3 lyžice olivového oleja, osoľte a okoreňte podľa chuti.
      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Quinoové fašírky s brokolicou

        Quinoové fašírky s brokolicou

        4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, SMAŽENIE 15 MINÚT

        POTREBUJETE:

        • 1 cibuľa
        • 2 strúčiky cesnaku
        • olej
        • pol menšej cukety
        • 1 mrkva
        • 100 g brokolice
        • 150 g uvarenej quinoy
        • 2 vajcia
        • čerstvo nasekané bylinky ( petržlenová vňať, tymian)
        • 1 lyžica strúhaného parmezánu";i:10;s:34:"3 lyžice strúhanky + na obalenie";i:11;s:28:"soľ, mleté čierne korenie

        POSTUP:

        1. Na oleji speňte nakrájanú cibuľu a pridajte plátky cesnaku. Po pár minútach vmiešajte na jemno nastrúhanú cuketu a mrkvu.
        2. Osoľte a pridajte na ružičky rozobratú mierne uvarenú brokolicu. Preložte do misy, pridajte uvarenú guinou, vajcia, bylinky, parmezán, strúhanku soľ a korenie.
        3. Zmes dobre premiešajte a rukami potretými olejom tvarujte malé fašírky. Zľahka ich obaľte v strúhanke a vyprážajte v horúcom oleji z oboch strán. Môžete podávať so zemiakovou kašou a smotanovým dipom.
        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          Božská pochúťka OD STARKEJ: PARENÉ BUCHTY OPEČENÉ na masti!

          KARFIOLOVÝ STEAK SO ŠOŠOVICOVOU KAŠOU

          2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT

          POTREBUJETE:

          • 1 stredne veľký karfiol
          • 1 veľký strúčik cesnaku
          • 1 lyžica citrónovej šťavy
          • 1 lyžica javorového sirupu
          • 1 menšia lyžička mletej papriky, mletej rasce a mletého koriandra
          • štvrť lyžičky údenej papriky
          • štipka kajenského korenia, soľ, korenie
          • olivový olej

          Na šošovicovú kašu:

          • zvyšný karfiol
          • pol šálky červenej šošovice
          • 1 strúčik cesnaku
          • soľ, biele korenie
          • citrónová šťava

          POSTUP:

          1.  Rúru vyhrejte na 210 °C. Karfiol očistite a nakrájajte na steaky hrubé asi 3 cm. Ružičky odložte na kašu.
          2. Do panvice dajte zohriať 2 lyžice olivového oleja. Potom vložte mierne osolené karfiolové steaky a opečte do zlata z každej strany.
          3. V mise zmiešajte 2 lyžičky vody, javorový sirup, papriku, rascu, koriander a údenú papriku. Opečený karfiol preložte na plech a z oboch strán ho poriadne potrite korenenou zmesou. Pečte 5-7 minút.
          4. Zatiaľ do hrnca s vriacou vodou vsypte zvyšné ružičky karfiolu, šošovicu, nahrubo nakrájaný cesnak a varte 10 minút. Sceďte, dajte do mixéra, osoľte, okoreňte bielym korením, ochuťte citrónovou šťavou a rozmixujte na hladkú kašu. Ak je príliš hustá, prilejte trochu olivového oleja.
          5. Karfiol podávajte s kôpkou šošovicovej kaše a prípadne špenátom a hodí sa dresing z jogurtu a nasekanej pažítky.

          Večerajte a obedujte s Dobrým jedlom: