Reklama

SCHUDNÚŤ jedením ZEMIAKOV? Ide to, treba poznať iba jednu FINTU

ŠALÁT Z NOVÝCH ZEMIAKOV A ZO ŠPARGLE

Zdroj: Ela Krídlová

Reklama

Škrtáte ich pri diéte ako prvé z jedálnička? Chyba! Zemiaky sú hotový poklad, ale treba vedieť, ako ich správne pripraviť.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Naozaj ŠTÍHLY CHLIEB: Upečte si s nami chutný LAVAŠ! TEASER
    Zemiaky

    Zdroj: Shutterstock

    Zemiaky

    Magazín Zdravie priniesol návod, ako jesť zemiaky tak, aby ste z nich nepriberali, ale práve naopak, aby vám pomohli zhodiť nejaké to kilo navyše. A Dobré jedlo pridáva chutné recepty.

    Škrob, hlavná zložka zemiakov, má pre zdravie čriev i chudnutie neuveriteľnú moc. Jeden stredne veľký zemiak má len 150 kalórií a je plný živín - železa, vápnika, horčíka, zinku. Tie pomáhajú vylepšovať hladinu cukru v krvi, pozitívne pôsobia na náladu i na spánok. Prospievajú aj kostiam a tvorbe kolagénu. Sú bohaté i na vlákninu a čo je najlepšie, neobsahujú žiadny tuk. 

    Navyše, zemiak obsahuje zložené sacharidy, majú teda nízky glykemický index, čo znamená, že cukry do tela uvoľňuje pomaly. Na dlhšie zasýtia, dodajú energiu a potláčajú chuť do jedla. 

    Prečo si ich teda mnohí z nás pri snahe schudnúť toľko odopierame? Je to mýtus vyplývajúci zo zaužívaného zvyku pripravovať zemiaky, tak že sa vám v bruchu zmenia na guču. Obľúbené sú samozrejme hranolčeky, vyprážané a samozrejme riadne presolené. Možno si ani neviete zemiaky inak predstaviť. Existuje však oveľa zdravší spôsob konzumácie. A nemyslíme tým len obyčajné varené zemiaky bez chuti, nad ktorými sme ohŕňali nosom v školskej jedálni. Ako si ich teda pripraviť? Zemiaky jedzte....

    Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      TEASER: Teľací REZEŇ so šalátom: Takto bude chutiť presne ako z Viedne

      ...studené! Všetky uvedené výhody zemiakov fungujú oveľa lepšie, ak ich po uvarení necháte vychladnúť. Dáte tak možnosť škrobu lepšie sa vstrebať, čím vás udrží dlhšie sýtych. Receptov na studený zemiakový šalát je neúrekom. A vôbec sa netreba obmedzovať len na vianočné obdobie. 

      Vyskúšajte napríklad svieži zemiakový šalát podľa receptu Ely Krídlovej z foodblogu Zo srdca do hrnca.

      Zdroj: Ela Krídlová

      ŠALÁT Z NOVÝCH ZEMIAKOV A ZO ŠPARGLE

      Recept nájdete na ďalšej strane >>>

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        ŠIŠKY na FAŠIANGY: Už viac nehľadajte, lepší recept nenájdete! TEASER

        ŠALÁT Z NOVÝCH ZEMIAKOV A ZO ŠPARGLE

        Zdroj: Ela Krídlová

        ŠALÁT Z NOVÝCH ZEMIAKOV A ZO ŠPARGLE

        2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT

        Potrebujete:

        • 10 malých nových zemiakov
        • 1 zväzok zelenej špargle
        • 1 lyžica ryžového octu
        • 1 lyžička medu
        • soľ, korenie štyroch farieb
        • olivový olej
        • 100 g bryndze na posypanie

        Postup:

        1. Dobre umyté zemiaky nakrájajte a uvarte v slanej vode domäkka.
        2. Špargľu umyte, odrežte zdola drevnatú časť a nakrájajte na kúsky. Varte v slanej vriacej vode 3 minúty – potom ihneď schlaďte v studenej vode.
        3. Pripravte zálievku z dvoch lyžíc olivového oleja, ryžového octu, medu, korenia a zo soli.
        4. V mise zmiešajte teplé zemiaky so špargľou, pridajte zálievku a porcie posypte bryndzou. Môžete podávať.

        Máte chuť na zemiakový šalát ako z Viedne? Recept od nášho šéfkuchára nájdete na ďalšej strane >>>

        Viedenský zemiakový šalát

        Náš šéfkuchár Ľuboš Mego sa podelil o recept z vychýrenej reštaurácie v srdci Viedne. Nájdete ho vo videu i v článku nižšie.

        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          Teľací REZEŇ so šalátom: Takto bude chutiť presne ako z Viedne

          Zdroj: LAURA WITTEKOVA

          Viedenský teľací rezeň so zemiakovým šalátom

           

          Ďalší recept na fantastický zemiakový šalát nájdete na ďalšej strane >>>

          Video Player is loading.
          Stream Type LIVE
          Advertisement
          Current Time 0:00
          Duration 0:00
          Remaining Time 0:00
          Loaded: 0%
            • Chapters
            • descriptions off, selected
            • subtitles off, selected
            TEASER Slivkový koláč s bielym makom: Láska na prvé ochutnanie!

            Vidiecky zemiakový šalát

            Zdroj: Anza

            Vidiecky zemiakový šalát

            Recept je tu:

            Neprehliadnite ani náš recept na skvelý domáci lavaš: