Reklama

RUMOVÉ MESIAČIKY Márie Čírovej sme si zamilovali: Jej skvelý RECEPT dostane aj vás!

Mária miluje vianočné ruže.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CXCFQYLNZe0

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Túto extra voňavú a šťavnatú vianočnú klasiku z detstva Mária jednoducho miluje. Svojim trom deťom, Hugovi, Zoe, Rubenovi, a manželovi Mariánovi pečie rumové mesiačiky každé Vianoce.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:19
Remaining Time 0:19
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    MÁRIA ČÍROVÁ pečie na Vianoce: LINECKÉ PEČIVO musí byť!

    Pri vianočnom pečení u nás nesmie chýbať vianočná hudba. Púšťame si ju od začiatku adventného obdobia a po minulé roky, keď nebola korona, sme tieto domáce chvíle striedali s koncertmi po celom Slovensku,“ prezradila nám Mária a podarovala tento rodinný recept, ktorý patrí medzi jej vianočné topky. Nech sa vám jej mesiačiky doma vydaria!

    Rumové mesiačiky

    40 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

    Zdroj: Shutterstock

    Rumové mesiačiky chutia úžasne.

    Potrebujete:

    • 6 vajec
    • 250 g práškového cukru
    • 250 g masla (+ na vymastenie plechu)
    • 1 lyžica kakaa
    • 250 g polohrubej múky
    • 1 balíček kypriaceho prášku
    • 100 ml rumu, 350 g práškového cukru a voda podľa potreby na polevu
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Cukrárka PETRA TÓTHOVÁ: Recepty na VIANOČNÉ KOLÁČE!

      POSTUP:

      1. Žĺtky vyšľahajte s cukrom, pridajte roztopené maslo a kakao. Z bielkov vyšľahajte sneh. K žĺtkovej zmesi zapracujte múku s kypriacim práškom a nakoniec aj sneh. Cesto vylejte na vymastený plech a pečte pri teplote 180 °C asi 30 minút. 
      2. Na vychladnutý korpus rozotrite polevu (uvarte ju z uvedených surovín) a nechajte stuhnúť pri izbovej teplote do ďalšieho dňa. Potom vykrajujte mesiačiky a máte hotovo. Dobrú chuť!

      Mária je skvelá kuchárka a pekárka, len si pozrite jej Instagram! „A čo je moja pekárska srdcovka? Jednoznačne lokše. Naučila ma ich mamina. Základ je dobré cesto a kovová platňa. Myslím, že dnes ich robím rovnako dobré ako ona," prezradila ešte Dobrému jedlu.

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.