STARENKINA FAZUĽAČKA
Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Kŕistek
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 70 MINÚT
Potrebujete:
- 100 g suchej bielej fazule
- 1 l vody
- 1 strúčik cesnaku
- 4 až 5 zrniečok čierneho korenia
- 1 cibuľu
- 50 g oravskej slaniny
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžicu hladkej múky
- sušený majorán
- 100 g širokých rezancov
- soľ
POSTUP
- Prebratú a prepláchnutú fazuľu namočte cez noc do studenej vody. Na druhý deň fazuľu sceďte, dajte do hrnca, pridajte vodu, ošúpaný cesnak, celé korenie a na miernom plameni uvarte do mäkka.
- Očistenú cibuľu a slaninu nadrobno pokrájajte. V panvici na rozohriatom oleji opečte, osoľte, zaprášte múkou a krátko opražte. Zalejte asi 400 ml studenej vody, premiešajte, nalejte do uvarenej fazule a ešte chvíľu povarte.
- Nakoniec polievku ochuťte sušeným majoránom. Podávajte s uvarenými rezancami.
Maďarskú klasiku - JÓKAI fazuľovú polievku poznáte? Recept je TU >>>