objednať časopis
všetky kategórie

Fazuľa je hviezdou v hustých polievkach. Varíme ich často podľa obľúbených receptov. Aký je ten váš?

STARENKINA FAZUĽAČKA

Fazuľová polievka.
Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Kŕistek

4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 70 MINÚT

Potrebujete:

  • 100 g suchej bielej fazule
  • 1 l vody
  • 1 strúčik cesnaku
  • 4 až 5 zrniečok čierneho korenia
  • 1 cibuľu
  • 50 g oravskej slaniny
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžicu hladkej múky
  • sušený majorán
  • 100 g širokých rezancov
  • soľ
Čítajte viac
Polievka Z ČERVENEJ ŠOŠOVICE: Príjemne zahreje a pohladí na jazyku

POSTUP

  1. Prebratú a prepláchnutú fazuľu namočte cez noc do studenej vody. Na druhý deň fazuľu sceďte, dajte do hrnca,  pridajte vodu, ošúpaný cesnak, celé korenie a na miernom plameni uvarte do mäkka.
  2. Očistenú cibuľu a slaninu nadrobno pokrájajte. V panvici na rozohriatom oleji opečte, osoľte, zaprášte múkou a krátko opražte. Zalejte asi 400 ml studenej vody, premiešajte, nalejte do uvarenej fazule a ešte chvíľu povarte.
  3. Nakoniec polievku ochuťte sušeným majoránom. Podávajte s uvarenými rezancami. 

Maďarskú klasiku - JÓKAI fazuľovú polievku poznáte? Recept je TU >>>