Reklama

RÍBEZĽOVÉ KOLÁČE: Máme pre vás úžasne šťavnaté RECEPTY!

Kysnuté slimáky. Použiť môžete aj iné ovocie, napríklad maliny alebo čučoriedky.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama

Torta, bublanina, palacinky i kysnuté slimáky. Všade sa hodia kyselkavé bobuľky, ktoré vám osviežia leto. Tak sa rozhodnite, kde ich dnes dáte.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Ovocné koláče zo sezónneho ovocia: Tieto RECEPTY milujeme!

    Kysnuté ríbezľové slimáky

    12 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 25-30 MINÚT

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Kysnuté slimáky. Použiť môžete aj iné ovocie, napríklad maliny alebo čučoriedky.

    POTREBUJETE:

    • 200 ml vlažného mlieka
    • 20 g čerstvého droždia
    • 80 g krupicového cukru
    • 500 g hladkej múky + na podsypanie
    • štipka soli
    • 2 vajcia
    • 100 g rozpusteného masla
    • olej alebo maslo na vymazanie formy

    Na plnku:

    • 200 g jemného tučného tvarohu
    • 1 lyžička vanilkovej pasty
    • 100 g práškového cukru
    • 2 lyžice kukuričného škrobu
    • 300 g červených ríbezlí

    POSTUP:

    1. V mise zmiešajte vlažné mlieko, rozdrobené droždie, lyžicu cukru, lyžicu múky, premiešajte a nechajte vzísť kvások.
    2. Do veľkej misy preosejte múku, soľ, pridajte rozpustené vychladnuté maslo, vajcia, kvások a vymieste hladké cesto. Ak je potrebné, pridajte múku alebo mlieko, podľa nasiakavosti múky. Cesto vložte do múkou vysypanej misy, prikryte a nechajte kysnúť aspoň hodinu.
    3. Zatiaľ pripravte náplň: Tvaroh zmiešajte s vanilkovou pastou, cukrom a škrobom.
    4. Vykysnuté cesto preložte na dosku posypanou múkou a rozvaľkajte do tvaru obdĺžnika. Cesto natrite náplňou a husto posypte očistenými ríbezľami. Cesto zo širšej strany zrolujte do rolády a nakrájajte na 12 kusov. Plech vymažte olejom alebo roztopeným maslom a aj každého slimáka dookola potrite aby sa po upečení ľahko oddeľovali.
    5. Slimáky uložené v plechu prikryte utierkou a ešte nechajte 20 minút podkysnúť.
    6. Takto pripravené slimáky vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 25-30 minút, tak aby povrch koláčikov získal peknú zlatú farbu. Nechajte vychladnúť a môžete sa do nich pustiť.
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      TOP koláče a torty plné ovocia: Inšpirujte sa našimi cukrárkami a blogerkami!
      Zdroj: NMH

      Palacinková torta s ríbezľami

      15 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT

      POTREBUJETE:

      • 125 g hladkej múky
      • 2 vajcia
      • 180 ml mlieka
      • 125 ml vody
      • 3 lyžice roztopeného masla
      • štipka soli 
      • olej alebo maslo na pečenie palaciniek

      Na plnku:

      • 250 g ricotty
      • 250 ml smotany na šľahanie
      • 3 lyžice práškového cukru 
      • ríbezle (do krému aj na ozdobu)
      • práškový cukor na posypanie

      POSTUP:

      1. Najprv urobte palacinky: Múku, vajcia, mlieko, vodu, maslo a soľ dobre vymiešajte v mise a nechajte oddýchnuť 30 minút.
      2. Nepriľnavú panvicu jemne potrite maslom a nechajte dobre rozohriať. Nalejte za žufanku cesta, dobre ho rozlejte po celej panvici a upečte po oboch stranách. Postup opakujte, kým neminiete cesto. Palacinky nechajte celkom vychladnúť.
      3. Pripravte krém: Do misy dajte všetky suroviny a vyšľahajte ich dotuha.
      4. Teraz skladajte tortu: Palacinky potreté krémom a posypané ríbezľami vrstvite, kým sa neminú. Tortu nakoniec jemne poprášte práškovým cukrom a ozdobte zvyšnými ríbezľami. 
      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        MIRO JAROŠ s maminou sú v kuchyni zohratá dvojica: Upiekli nám KUGEL!

        Makovo-ríbezľová bublanina

        12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

        POTREBUJETE:

        • 4 vajcia
        • 100 g trstinového cukru
        • 240 g mletého maku
        • 50 g ryžovej múky
        • 1 lyžička kypriaceho prášku
        • 200 g jogurtu
        • štipka soli
        • ryžová alebo kokosová múčka na vysypanie formy 
        • 200 g ríbezlí 

        POSTUP:

        1.   Žĺtky s cukrom vyšľahajte do peny. Pridajte mak, ryžovú múku, kypriaci prášok, jogurt a zmiešajte.
        2.   Z bielkov a zo štipky soli vyšľahajte sneh a jemne ho zamiešajte do makovej zmesi.
        3.   Tortovú formu (24 cm) vysteľte papierom na pečenie alebo vymažte a vysypte kokosovou či ryžovou múkou. Hmotu vylejte do formy a husto posypte umytými ríbezľami. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút. Nechajte trochu vychladnúť a podávajte.
        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          Letné osvieženie - ZMRZLINOVÁ torta iba z piatich surovín

          Ríbezľová torta so snehom

          Recept nám poslala Anna Slatinská z Tomášoviec

          PRE CELÚ RODINU, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT + CHLADENIE

          POTREBUJETE:

          Na korpus:

          • 7 žĺtkov
          • 200 g cukru
          • citrónová kôra
          • 6 lyžíc horúcej vody
          • 200 g hrubej múky
          • 1 kypriaci prášok 
          • maslo na vymazanie formy
          • ríbezľový džem na potretie
          • červené a čierne ríbezle 

          Na snehovú penu:

          • 7 bielkov
          • 400 g práškového cukru
          • šťava z 1 citróna

          Na polevu:

          • 100 ml smotany na šľahanie
          • 150 g horkej čokolády 

          POSTUP:

          1.  Upečte korpus: Žĺtky s cukrom vymiešajte do peny. Pridajte nastrúhanú citrónovú kôru, vodu a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Dobre vymiešajte. Cesto prelejte do vymastenej tortovej formy (25 cm) vystlanej papierom na pečenie a pečte pri 180 °C 25- 30 minút. Ak treba, urobte test špajdľou.
          2. Vychladnutý korpus potrite lekvárom a naň rozložte ríbezle.
          3. Pripravte snehovú penu: Bielky s cukrom a citrónovou šťavou vyšľahajte nad parou do tuha. Potom sneh rovnomerne naneste na tortu a dajte aspoň na pol hodiny do chladničky.
          4. Uvarte čokoládovú polevu: V kastróle zohrejte smotanu pod bod varu, odstavte a vmiešajte nasekanú čokoládu. Hladkú polevu nechajte trochu vychladnúť a potom ňou polejte sneh na torte. Dajte stuhnúť do chladničky. Tortu podávajte so šálkou dobrej kávy.

          Upečte tiež: