objednať časopis
všetky kategórie

"Z cheesecakov som už upiekla možno aj stovku, ale tento patrí na každej našej oslave medzi NAJ," hovorí víťazka súťaže o TOP cheesecake, čitateľka Dobrého jedla Veronika.

"Je neobyčajný najmä tým, že rozmixované čučoriedky dávam priamo do náplne, čím cheesecake získa pravú čučoriedkovú chuť. Ale najviac neodolateľná je na ňom aj tak jeho nádherná žiarivá fialová farba..." dodáva Veronika, ktorej sme za jej fantastický cheesecake poslali chladničku. Určite si ho doma urobte!

Čučoriedkový cheesecake

Cheesecake podľa Veronikinho receptu je úžasný. Urobte si ho tiež!
Cheesecake podľa Veronikinho receptu je úžasný. Urobte si ho tiež!
Zdroj: Laura Witteková

1 KUS, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 70 MINÚT, CHLADENIE 8 HODÍN

Potrebujete:

Na korpus:

  • 220 g sušienok Hobbits (kakaových)
  • 75 g roztopeného masla

Na náplň:

  • 500 g mascarpone
  • 200 g kyslej smotany
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 6 lyžíc cukru (trstinového, kokosového)
  • 220-250 g čučoriedok (plus na ozdobu)
  • 40 g kukuričného škrobu (alebo vanilkového pudingového prášku)
Boka Bistro Senec. Na snímke je príprava teplého jarného šalátu.
Čítajte viac
Parádny JARNÝ ŠALÁT zo známeho bistra: ZDRAVÝ OBED máte za pár minút!

Na polevu:

  • 200 g kyslej smotany
  • 100 g bielej čokolády

POSTUP:

Víťazka o NAJ CHEESECAKE Veronika.
Víťazka o NAJ CHEESECAKE Veronika.
Zdroj: Petra Bošanská
  1. Sušienky podrvte, zmiešajte s roztopeným maslom a utlačte na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečte 10 minút pri teplote 180 stupňov.
  2. Urobte náplň: Všetky suroviny musia mať izbovú teplotu. V mise ručne vymiešajte mascarpone s kyslou smotanou, vanilkovým extraktom a cukrom. Pridajte rozmixované čučoriedky a nakoniec kukuričný škrob. Náplň vylejte na predpečený korpus a pečte 60 minút pri teplote 145 stupňov.
  3. Pripravte polevu: Kyslú smotanu vyberte z chladničky 20 minút vopred. Čokoládu nalámte na malé kúsky a dajte ju roztopiť do vodného kúpeľa alebo do mikrovlnky. Premiešajte, aby čokoláda bola úplne hladká, a nechajte chvíľu vychladnúť. Potom k nej pomaly a v malých dávkach primiešajte kyslú smotanu.
  4. Polevu rovnomerne rozotrite na cheesecake a nakoniec ho ozdobte čučoriedkami. Nechajte tuhnúť v chladničke aspoň 8 hodín a môžete podávať. 

Tipy na ďalšie parádne cheesecaky sú v našej GALÉRII: KLIKNITE SEM!

Čítajte viac z Dobrého jedla:

Kokosový cukor.
Čítajte viac
Uctievaný KOKOSOVÝ CUKOR: Naozaj je zdravší, alebo ide o mýtus?
Hrnčekový špaldový koláč s tvarohom.
Čítajte viac
Fantastický HRNČEKOVÝ KOLÁČ: Rýchly RECEPT plný tvarohu a ovocia, DOMA sa po ňom zapráši!
Effortless,Golden,Birthday,Dinner,Table,Decor.,Pale,Yellow,Peony,Flowers
Čítajte viac
Jar vo vašej jedálni: TOTO sú štýlové prestierania, ktorým vyrazíte DYCH všetkým hosťom!
SLOVAN TORTA
Čítajte viac
Báječná TORTA SLOVAN: Takto ľahko premeníte MAMINE REZY v nedeľný DEZERT SNOV!
Čítajte viac
Strakatý kakaovo-tvarohový KOLÁČ: Recept si od vás vypýta i svorka!