"Je neobyčajný najmä tým, že rozmixované čučoriedky dávam priamo do náplne, čím cheesecake získa pravú čučoriedkovú chuť. Ale najviac neodolateľná je na ňom aj tak jeho nádherná žiarivá fialová farba..." dodáva Veronika, ktorej sme za jej fantastický cheesecake poslali chladničku. Určite si ho doma urobte!
Čučoriedkový cheesecake
Cheesecake podľa Veronikinho receptu je úžasný. Urobte si ho tiež!
Zdroj: Laura Witteková
1 KUS, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 70 MINÚT, CHLADENIE 8 HODÍN
Potrebujete:
Na korpus:
- 220 g sušienok Hobbits (kakaových)
- 75 g roztopeného masla
Na náplň:
- 500 g mascarpone
- 200 g kyslej smotany
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 6 lyžíc cukru (trstinového, kokosového)
- 220-250 g čučoriedok (plus na ozdobu)
- 40 g kukuričného škrobu (alebo vanilkového pudingového prášku)
Na polevu:
- 200 g kyslej smotany
- 100 g bielej čokolády
POSTUP:
Víťazka o NAJ CHEESECAKE Veronika.
Zdroj: Petra Bošanská
- Sušienky podrvte, zmiešajte s roztopeným maslom a utlačte na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečte 10 minút pri teplote 180 stupňov.
- Urobte náplň: Všetky suroviny musia mať izbovú teplotu. V mise ručne vymiešajte mascarpone s kyslou smotanou, vanilkovým extraktom a cukrom. Pridajte rozmixované čučoriedky a nakoniec kukuričný škrob. Náplň vylejte na predpečený korpus a pečte 60 minút pri teplote 145 stupňov.
- Pripravte polevu: Kyslú smotanu vyberte z chladničky 20 minút vopred. Čokoládu nalámte na malé kúsky a dajte ju roztopiť do vodného kúpeľa alebo do mikrovlnky. Premiešajte, aby čokoláda bola úplne hladká, a nechajte chvíľu vychladnúť. Potom k nej pomaly a v malých dávkach primiešajte kyslú smotanu.
- Polevu rovnomerne rozotrite na cheesecake a nakoniec ho ozdobte čučoriedkami. Nechajte tuhnúť v chladničke aspoň 8 hodín a môžete podávať.
Tipy na ďalšie parádne cheesecaky sú v našej GALÉRII: KLIKNITE SEM!
Čítajte viac z Dobrého jedla: