Strakatý kakaovo-tvarohový KOLÁČ: Recept si od vás vypýta i svorka!
Tento jednoduchý a pritom fantastický strakatý koláč ohúri každú návštevu. Môžete sa spoľahnúť, že zaujme aj svorku, ktorá bude od vás pýtať recept.
- 75 min.
- porcie: 1
- Stredná
Suroviny
Na tvarohovú zmes:
- 500 gjemného tvarohu
- 1 hrnčekmlieka
- 2 ksvajcia
- 1 kstrištvrte šálky práškového cukru
- 1 balíčekvanilkového pudingu
Na kakaovú zmes:
- 2 ksvajcia
- 1 hrnčekkryštálového cukru
- 1 kstrištvrte šálky slnečnicového oleja
- 1 hrnčekmlieka
- 1 hrnčekpolohrubej múky
- 1 hrnčekšpaldovej celozrnnej múky
- 3 lyžicekakaa holandského typu
- 1 balíčekkypriaceho prášku
- pol hrnčeklieskových orieškov (posekaných na hrubo)
- 1 kskakao a oriešky na ozdobu
Postup
krok
Rúru zohrejte na 170 °C. V mise zmiešajte všetky suroviny na tvarohovú zmes a dajte bokom.
krok
Pripravte kakaovú zmes: Vymiešajte vajcia s cukrom, postupne pridajte olej, mlieko, obe múky, kakao, oriešky aj prášok do pečiva.
krok
Na plech (34 x 24 cm) vyložený papierom na pečenie vylejte dve tretiny kakaovej zmesi a rozotrite na ňu celú tvarohovú zmes. Zvyšnú kakaovú zmes ukladajte lyžicou na tvarohovú vrstvu, aby na nej vznikli pekné fliačiky. Koláč pečte 30-40 minút a potom ho nechajte dobre vychladnúť. Pred podávaním ho ešte posypte kakaom a posekanými orieškami.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
