Reklama

Rebríček najhorších slovenských polievok: Súhlasíte s číslom jedna?

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Zdravá polievka z medvedieho cesnaku hotová raz-dva
    Polievka "kyselo".

    Zdroj: Shutterstock

    Polievka "kyselo".

    3. Kyselo

    Kyselo je výdatná kvásková polievka, ktorá pochádza zo susedného Česka, no v obľube ju majú aj mnohí Slováci. Základom polievky je kvások, zvyčajne z kvasenej ražnej múky, zaliaty vývarom s rascovým korením a varený do zhustnutia. Aj keď existuje množstvo regionálnych odrôd, väčšina verzií sa varí so zemiakmi a hubami a podáva sa s miešanými alebo varenými vajíčkami. Kyselo sa veľmi podobá na tradičný poľský žurek.

    Pre turistov však môže byť polievka chuťovo náročná najmä kvôli kyslastej chuti z kvásku, na ktorú nie sú zvyknutí. Niektorým prekáža aj jeho hustá, mierne mazľavá konzistencia, ktorá sa líši od bežných vývarov či krémových polievok. Kombinácia fermentovanej múky, rascového korenia a húb môže pôsobiť nezvyčajne, najmä pre tých, ktorí nepoznajú podobné jedlá.

    Strana

    3/10

    Reklama