Reklama

Perfektná DOMÁCA PIZZA za vysvečko: Upečte ju deťom podľa RECEPTU z TOP pizzerie

Pizza a špagety - to sú novodobé detské najobľúbenejšie jedlá... A mnohí dospelí nie sú výnimkou.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

„Ako pripraviť dobrú pizzu? Ani to najlepšie cesto a kvalitné suroviny ešte nie sú zárukou. Najdôležitejšie je vedieť upiecť ju,“ hovorí majiteľ vychýrenej pizzerie Il Galeone v Stupave. Upečte ju svojim milovaným podľa neho!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Fantastická PIŠKÓTOVÁ TORTA: U vás doma sa po nej zľahne zem! Teaser
    Zdroj: NMH

    „Treba ovládať fígle, mať prax. Napríklad do cesta originálnej neapolskej pizze sa nepridáva olej, lebo v peci na drevo sa pečie len 90 sekúnd. No vy doma takú nemáte, takže pizzu pečiete dlhšie. Olej je tak potrebný, aby cesto zostalo mäkké,“ vysvetľuje Pasquale Maglione, rodák z Neapola, domova pravej pizze. U nás ju podľa vzácnej rodinnej receptúry pečie už viac ako 20 rokov. Doprajte si ju tiež.

    Zdroj: Archív P.M.

    Pizzamajster Pasquale nám pre vás venoval fantastický recept.

    Pizza Crudaiola

    Zdroj: Archív P.M.

    Pizza z vychýrenej stupavskej pizzerie chutí ako sen.

    5 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT + ODLEŽANIE CESTA, PEČENIE 10 MINÚT

    Potrebujete:

    • 500 ml vody
    • 25 g soli
    • 800 g hladkej múky 00
    • 1 g droždia
    • 25 g extra panenského olivového oleja
    • 400 glúpaných paradajok
    • bazalka
    • 5 väčších čerstvých paradajok
    • oregano
    • 600 g mozzarelly fiordilatte (mozzarelly di bufala) ";i:10;s:21:"200 g sušenej šunky

    POSTUP:

    1. Do misy dajte vodu a soľ. Primiešavajte múku, rozdrobené droždie a olej. Cesto preložte na dosku, prikryte vlhkou utierkou a nechajte 20 minút odležať.
    2. Cesto rozdeľte na 5 bochníkov – dajte do plechu, dobre prikryte fóliou a pri izbovej teplote nechajte odstáť 6-8 hodín.
    3. Z bochníkov vytvarujte pizze, každú potrite popučenými a osolenými paradajkami, pokvapkajte olejom, navrch uložte pár lístkov bazalky a pečte 10 minút pri 220 °C.
    4. Upečenú pizzu rozkrájajte na 8 kúskov, navrch rozložte kolieska čerstvej paradajky, posypte oreganom, soľou a pokvapkajte olejom. Pridajte mozzarellu, prosciutto, lístky bazalky a hotovo!

    Ďalšie tipy z Dobrého jedla:

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.