Perfektná DOMÁCA PIZZA za vysvečko: Upečte ju deťom podľa RECEPTU z TOP pizzerie
29. 6. 2023, 15:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:30)

Zdroj: Shutterstock
„Ako pripraviť dobrú pizzu? Ani to najlepšie cesto a kvalitné suroviny ešte nie sú zárukou. Najdôležitejšie je vedieť upiecť ju,“ hovorí majiteľ vychýrenej pizzerie Il Galeone v Stupave. Upečte ju svojim milovaným podľa neho!
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku

Zdroj: NMH
„Treba ovládať fígle, mať prax. Napríklad do cesta originálnej neapolskej pizze sa nepridáva olej, lebo v peci na drevo sa pečie len 90 sekúnd. No vy doma takú nemáte, takže pizzu pečiete dlhšie. Olej je tak potrebný, aby cesto zostalo mäkké,“ vysvetľuje Pasquale Maglione, rodák z Neapola, domova pravej pizze. U nás ju podľa vzácnej rodinnej receptúry pečie už viac ako 20 rokov. Doprajte si ju tiež.
Zdroj: Archív P.M.
Pizzamajster Pasquale nám pre vás venoval fantastický recept.
Pizza Crudaiola
Zdroj: Archív P.M.
Pizza z vychýrenej stupavskej pizzerie chutí ako sen.
5 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT + ODLEŽANIE CESTA, PEČENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
- 500 ml vody
- 25 g soli
- 800 g hladkej múky 00
- 1 g droždia
- 25 g extra panenského olivového oleja
- 400 glúpaných paradajok
- bazalka
- 5 väčších čerstvých paradajok
- oregano
- 600 g mozzarelly fiordilatte (mozzarelly di bufala) ";i:10;s:21:"200 g sušenej šunky
POSTUP:
- Do misy dajte vodu a soľ. Primiešavajte múku, rozdrobené droždie a olej. Cesto preložte na dosku, prikryte vlhkou utierkou a nechajte 20 minút odležať.
- Cesto rozdeľte na 5 bochníkov – dajte do plechu, dobre prikryte fóliou a pri izbovej teplote nechajte odstáť 6-8 hodín.
- Z bochníkov vytvarujte pizze, každú potrite popučenými a osolenými paradajkami, pokvapkajte olejom, navrch uložte pár lístkov bazalky a pečte 10 minút pri 220 °C.
- Upečenú pizzu rozkrájajte na 8 kúskov, navrch rozložte kolieska čerstvej paradajky, posypte oreganom, soľou a pokvapkajte olejom. Pridajte mozzarellu, prosciutto, lístky bazalky a hotovo!
Ďalšie tipy z Dobrého jedla: