objednať časopis
všetky kategórie

Lahodný smotanový dezert môže byť zakaždým iný. S ovocnou omáčkou, karamelom, kokosom, čokoládou či orieškami.

Smotanová lahôdka panna cotta patrí k najobľúbenejším a najvariabilnejším cukrárskym kúskom. Môžete ju pripraviť aj rôzne farebne vrstvenú v pohári, alebo ju vyklopiť na dezertný tanierik a ozdobiť. Najťažšie z celého procesu jej prípravy je vydržať pár hodín, kým v chladničke dobre stuhne. Vyskúšať môžete aj bezlaktózovú verziu!  Je to úplne jednoduché...

KOKOSOVÁ PANNA COTTA (bez laktózy)

4 porcie

Potrebujete:

  • 250 ml kokosového mlieka
  • 250 ml kokosovej smotany
  • 2 lyžice vanilkového cukru
  • dreň z polovice vanilkového struku
  • 4 plátky želatíny

Na ovocnú omáčku:

  • 300 g čerstvého alebo mrazeného drobného ovocia
  • 2 lyžice kokosového cukru
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 1 lyžička škrobu
  • pár lístkov mäty na ozdobu
  • za hrsť čerstvých čučoriedok (nemusia byť)

Postup:

1. Kokosové mlieko a smotanu, dve lyžice cukru a dreň z vanilkového struku zohrejte v hrnci tesne pod bod varu. Nevarte!

2. Pridajte napučanú plátkovú želatínu (podľa návodu na obale), premiešajte metličkou a preceďte do misiek alebo do formičiek vypláchnutých studenou vodou. Do každej vhoďte aj trocha čučoriedok. V chladničke nechajte najlepšie cez noc vychladnúť.

3. Cukor nechajte v hrnci zľahka skaramelizovať, pridajte ovocie a varte, kým sa nevyparí tekutina. Vmiešajte škrob rozmiešaný v troche vody. Stuhnutú panna cottu vyklopte na tanieriky a polejte omáčkou. 

Náš tip: Ak nemáte intoleranciu na laktózu, môžete ju pripraviť z klasickej smotany.

Tento dezert môžete pripraviť aj podľa video návodu:

Alebo máte chuť na nejakú inú verziu? Kliknite na FOTOGALÉRIU!

Čítajte tiež:

marhuľovo - pudingové rezy
Čítajte viac
Lahodné PUDINGOVÉ ZÁKUSKY: Zahryznete a rozplynú sa vám v ústach!
Kľudne použite pekné zavárané marhule, ak sa vám nepozdávajú čerstvé z dovozu.
Čítajte viac
Plné OVOCIA a SMOTANY: 3 DEZERTY, po ktorých sa u vás doma zapráši
Mramorová bábovka s malinami
Čítajte viac
Nežné RUŽOVÉ DEZERTY rozjasnia váš deň: Malinová bábovka, cheesecake i donutky
Čítajte viac
Nebeská KAŠA S MANDĽAMI A MÄTOU: Na raňajky alebo ako dezert?