Reklama

PANNA COTTA, ktorej neodoláte: Dokonca aj bezlaktózová!

Panna cotta s drobným ovocím

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Lahodný smotanový dezert môže byť zakaždým iný. S ovocnou omáčkou, karamelom, kokosom, čokoládou či orieškami.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Super kuchynské vychytávky ZUZANY VAČKOVEJ - teaser

    Smotanová lahôdka panna cotta patrí k najobľúbenejším a najvariabilnejším cukrárskym kúskom. Môžete ju pripraviť aj rôzne farebne vrstvenú v pohári, alebo ju vyklopiť na dezertný tanierik a ozdobiť. Najťažšie z celého procesu jej prípravy je vydržať pár hodín, kým v chladničke dobre stuhne. Vyskúšať môžete aj bezlaktózovú verziu!  Je to úplne jednoduché...

    KOKOSOVÁ PANNA COTTA (bez laktózy)

    4 porcie

    Potrebujete:

    • 250 ml kokosového mlieka
    • 250 ml kokosovej smotany
    • 2 lyžice vanilkového cukru
    • dreň z polovice vanilkového struku
    • 4 plátky želatíny

    Na ovocnú omáčku:

    • 300 g čerstvého alebo mrazeného drobného ovocia
    • 2 lyžice kokosového cukru
    • 2 lyžice kryštálového cukru
    • 1 lyžička škrobu
    • pár lístkov mäty na ozdobu
    • za hrsť čerstvých čučoriedok (nemusia byť)

    Postup:

    1. Kokosové mlieko a smotanu, dve lyžice cukru a dreň z vanilkového struku zohrejte v hrnci tesne pod bod varu. Nevarte!

    2. Pridajte napučanú plátkovú želatínu (podľa návodu na obale), premiešajte metličkou a preceďte do misiek alebo do formičiek vypláchnutých studenou vodou. Do každej vhoďte aj trocha čučoriedok. V chladničke nechajte najlepšie cez noc vychladnúť.

    3. Cukor nechajte v hrnci zľahka skaramelizovať, pridajte ovocie a varte, kým sa nevyparí tekutina. Vmiešajte škrob rozmiešaný v troche vody. Stuhnutú panna cottu vyklopte na tanieriky a polejte omáčkou. 

    Náš tip: Ak nemáte intoleranciu na laktózu, môžete ju pripraviť z klasickej smotany.

    Tento dezert môžete pripraviť aj podľa video návodu:

    Čítajte tiež: