s

Shutterstock

Osvedčené TRIKY z kuchyne: Ako krájať mäkký chlieb či vyprážať bez pripálenia?

Vyskúšajte triky, ktoré už poznali naše babičky.

1. Hydinu po vybratí z mraziaceho boxu dajte najprv do chladničky. Ak by ste ju rozmrazovali rýchlo, mäso pustí šťavu a zostane suché.
2. Mäso, ktoré budete tepelne upravovať až na druhý deň, natrite rozpusteným maslom a uchovajte v chlade. Plátky mäsa takto neoschnú a po uvarení zostanú krehké.

s
Zdroj: Shutterstock

3. Pri vyprážaní sa tuk nepripáli, keď doň (už rozhorúčeného) vložíte 3 až 4 kolieska mrkvy alebo kúsok umytej zemiakovej šupky (zeleninu osušte).
4. Mäkký chlieb ľahšie nakrájate, keď nôž namočíte do vriacej vody a zľahka utriete.