ORECHOVÝ KRÉMEŠ
Zdroj: Dobré jedlo/archív
PRE CELÚ RODINU, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
- 8 bielkov
- 300 g kryštálového cukru
- 300 g mletých vlašských orechov
Na plnku:
- 8 žĺtkov
- 200 ml mlieka
- 1 balíček vanilkového cukru
- 3 lyžice kryštálového cukru
- 250 g rastlinného tuku na pečenie
- 200 g práškového cukru
POSTUP
- Zo štyroch bielkov vyšľahajte sneh, pridajte 150 g kryštálového cukru a 150 g mletých orechov. Cesto rozotrite na plech vystlaný pomasteným papierom na pečenie
- Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C 10 -15 minút. Postup zopakujte aj so zvyšnými bielkami, cukrom a orechmi. Z upečeného, ešte teplého korpusu, stiahnite papier.
- V horúcom vodnom kúpeli vyšľahajte žĺtky s mliekom, vanilkovým a kryštálovým cukrom a povarte do zhustnutia. Zmäknutý tuk vymiešajte s práškovým cukrom a postupne zapracujte do vychladnutého žĺtkového krému.
- Jeden plát upečeného cesta natrite plnkou a zakryte druhým plátom. Podľa chuti ozdobte práškovým cukrom alebo čokoládovou polevou.
Môžete sa tešiť. BANÁNOVO-ORECHOVÝ chlebík je dokonalý >>>