objednať časopis
všetky kategórie

ORECHOVÉ pečenie - CHLEBÍK na raňajky, KRÉMEŠ ku káve a TORTA na sviatok

ORECHOVÝ KRÉMEŠ

Orechový krémeš.
Zdroj: Dobré jedlo/archív

PRE CELÚ RODINU, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

Potrebujete:

  • 8 bielkov
  • 300 g kryštálového cukru
  • 300 g mletých vlašských orechov

Na plnku:

  • 8 žĺtkov
  • 200 ml mlieka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • 250 g rastlinného tuku na pečenie
  • 200 g práškového cukru 
Čítajte viac
Božský ORECHOVÝ ZÁVIN S HRUŠKAMI: Upečte ho a neoľutujete!

POSTUP

  1. Zo štyroch bielkov vyšľahajte sneh, pridajte 150 g kryštálového cukru a 150 g mletých orechov. Cesto rozotrite na plech vystlaný pomasteným papierom na pečenie
  2. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C 10 -15 minút. Postup zopakujte aj so zvyšnými bielkami, cukrom a orechmi. Z upečeného, ešte teplého korpusu, stiahnite papier.
  3. V horúcom vodnom kúpeli vyšľahajte žĺtky s mliekom, vanilkovým a kryštálovým cukrom a povarte do zhustnutia. Zmäknutý tuk vymiešajte s práškovým cukrom a postupne zapracujte do vychladnutého žĺtkového krému.
  4. Jeden plát upečeného cesta natrite plnkou a zakryte druhým plátom. Podľa chuti ozdobte práškovým cukrom alebo čokoládovou polevou.

Môžete sa tešiť. BANÁNOVO-ORECHOVÝ chlebík je dokonalý >>>