Reklama

OMELETOVÁ torta na rýchlu večeru: MŇAM, to je dobrota!

omeletová torta

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama

V podstate je to slaná palacinková torta a dobre padne ako ľahký olovrant. Nemusí byť horúca, pristane jej aj vlažná variácia.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dokonalá OMELETA číslo jedna: Budete ju robiť zas a znova

    Provensalská špecialita Crespeou nazývaná aj Gâteau d'Omelettes je vlastne slaná palacinková torta. . S olivami, plátkami citrónu, prípadne s listovým šalátom vás nenápadne zasýti a pohladí aj dušu.

    CRESPEAU  - OMELETOVÁ TORTA

    3 PORCIE I PRÍPRAVA 30 MINÚT I ZAPEKANIE 5 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1 lyžicu masla + na potretie
    • za hrsť pokrájaných farebných paprík
    • 9 vajec
    • 2 lyžice posekaných byliniek (bazalka, pažítka, petržlen)
    •  80 g pokrájanej prerastenej slaniny
    • olivový olej
    • soľ, mleté čierne korenie

    Na ozdobenie:

    • plátky citróna
    •  čierne olivy
    • lístky bazalky

    POSTUP:

    Na panvici s priemerom asi 15 cm rozohrejte maslo a opečte na malé kocky pokrájané papriky. Vyberte a odložte. V tej istej panvici, vytretej papierovou utierkou, opečte na malé kúsky pokrájanú slaninu. Rúru vyhrejte na 190 °C.

    Do troch misiek rozklepnite po troch vajciach a vyšľahajte so soľou a korením. Do prvej misky vmiešajte opečenú papriku, do druhej slaninu a do tretej misky posekané bylinky.

    Panvicu opäť utrite papierovou utierkou, nalejte trochu oleja a z prvej zmesi vajec a papriky a pripravte mäkkú omeletu. Preložte ju na plech vystlaný papierom na pečenie. Z druhej vajcovo-slaninovej zmesi urobíme druhú omeletu a položíme ju na prvú. Rovnakým spôsobom pripravíme omeletu s bylinkami a položíme na druhú omeletu.

    Povrch poslednej omelety potrite maslom a vložte do vyhriatej rúry. Nechajte 5 minút zapiecť. Podávajte nakrájané na trojuhoľníky a ozdobené plátkami citróna, olivami a lístkami bazalky.