Reklama

Najchutnejší ZELENÝ DEZERT: Odpaľované VENČEKY s krémom s PISTÁCIAMI!

Odpaľované venčeky s pistáciami

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama

Veľkonočným hosťom jedna dávka stačiť nebude. Vyskúšajte super recept našej cukrárky Veroniky!

Venčeky z odpaľovaného cesta s pistáciovým krémom

Odpaľované venčeky s pistáciami

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Odpaľované venčeky s pistáciami

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Naučte sa s nami robiť ODPAĽOVANÉ CESTO: Vaše zákusky budú lepšie, než z cukrárne!

    60 KUSOV, PRÍPRAVA 50-60 MINÚT, PEČENIE 20-25 MINÚT

    Potrebujete:
    Na cesto:

    • 300 ml vody
    • 120 g masla
    • pol lyžičky soli
    • 250 g hladkej múky
    • 6 vajec

    Na krém:

    • 70 g pistácií (plus na posypanie)
    • 150 g bielej čokolády
    • 50 ml pomarančovej šťavy
    • 500 g smotany na šľahanie 

    Postup nájdete na ďalšej strane>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Plnený veľkonočný veniec: Ľubošovi ide takto pekne od ruky...

      Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

      Venčeky z odpaľovaného cesta

      1.   Urobte odpaľované cesto: Do hrnca vlejte vodu, pridajte maslo, soľ a priveďte do varu. Do vriacej zmesi vsypte múku a miešajte, až vznikne hustá kaša, ktorá by sa nemala prilepovať ku dnu. Odstavte, cesto dajte do druhej nádoby a nechajte 10 minút chladnúť.
      2. Keď je cesto chladnejšie, začnite po jednom pridávať vajíčka. Vždy najskôr zapracujte jedno vajíčko, kým pridáte ďalšie. Potom cesto preložte do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie tvarujte malé venčeky (5 cm).
      3. Venčeky dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 20-25 minút dozlatista. Pozor! Počas pečenia rúru neotvárajte, venčeky by spadli.
      4. Kým venčeky vychladnú, pripravte krém: Do mixéra dajte pistácie a rozmixujte ich úplne najemno. Čokoládu nasekajte, dajte do ohňovzdornej misy a roztopte nad parou. Pridajte mleté pistácie, pomarančovú šťavu a dobre premiešajte. Smotanu vyšľahajte do pevných špičiek a opatrne vmiešajte do pistáciovej zmesi.
      5. Hotovým krémom naplňte cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou. Venčeky prekrojte na polovicu, vrchnú časť odložte a spodnú naplňte krémom. Posypte nasekanými pistáciami a zakryte vrchnou časťou venčeka.Naplnené venčeky vložte na hodinu do chladničky, aby sa krém pekne usadil.

      Dobrý tip: Namiesto pomarančovej šťavy môžete dať do krému vaječný koňak.

      Venčeky môžu mať rôznu podobu. Pozrite V GALÉRII!