Najchutnejší ZELENÝ DEZERT: Odpaľované VENČEKY s krémom s PISTÁCIAMI!
14. 4. 2022, 11:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:27)

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Reklama
Veľkonočným hosťom jedna dávka stačiť nebude. Vyskúšajte super recept našej cukrárky Veroniky!
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: Natália Jablonková
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Galéria k článku
20 fotografiíPrejsť do galérie
Venčeky z odpaľovaného cesta s pistáciovým krémom

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Odpaľované venčeky s pistáciami

Video Player is loading.
Naučte sa s nami robiť ODPAĽOVANÉ CESTO: Vaše zákusky budú lepšie, než z cukrárne!60 KUSOV, PRÍPRAVA 50-60 MINÚT, PEČENIE 20-25 MINÚT
Potrebujete:
Na cesto:
- 300 ml vody
- 120 g masla
- pol lyžičky soli
- 250 g hladkej múky
- 6 vajec
Na krém:
- 70 g pistácií (plus na posypanie)
- 150 g bielej čokolády
- 50 ml pomarančovej šťavy
- 500 g smotany na šľahanie
Postup nájdete na ďalšej strane>>

Video Player is loading.
Plnený veľkonočný veniec: Ľubošovi ide takto pekne od ruky...Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Venčeky z odpaľovaného cesta
- Urobte odpaľované cesto: Do hrnca vlejte vodu, pridajte maslo, soľ a priveďte do varu. Do vriacej zmesi vsypte múku a miešajte, až vznikne hustá kaša, ktorá by sa nemala prilepovať ku dnu. Odstavte, cesto dajte do druhej nádoby a nechajte 10 minút chladnúť.
- Keď je cesto chladnejšie, začnite po jednom pridávať vajíčka. Vždy najskôr zapracujte jedno vajíčko, kým pridáte ďalšie. Potom cesto preložte do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie tvarujte malé venčeky (5 cm).
- Venčeky dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 20-25 minút dozlatista. Pozor! Počas pečenia rúru neotvárajte, venčeky by spadli.
- Kým venčeky vychladnú, pripravte krém: Do mixéra dajte pistácie a rozmixujte ich úplne najemno. Čokoládu nasekajte, dajte do ohňovzdornej misy a roztopte nad parou. Pridajte mleté pistácie, pomarančovú šťavu a dobre premiešajte. Smotanu vyšľahajte do pevných špičiek a opatrne vmiešajte do pistáciovej zmesi.
- Hotovým krémom naplňte cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou. Venčeky prekrojte na polovicu, vrchnú časť odložte a spodnú naplňte krémom. Posypte nasekanými pistáciami a zakryte vrchnou časťou venčeka.Naplnené venčeky vložte na hodinu do chladničky, aby sa krém pekne usadil.
Dobrý tip: Namiesto pomarančovej šťavy môžete dať do krému vaječný koňak.