Reklama

Netrávte horuci deň v kuchyni: Rýchle a jednoduché obedy na NEDEĽU

Pomaly dusený králik.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama

Ani vám sa nechce tráviť horúci deň v kuchyni? Tak nech sa páči, tu sú recepty na chutné a nekomplikované obedy. Hoc aj na nedeľu.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Vyskúšajte chutný kukuricový šalát podľa Blue Grandma

    MÄSOVÁ ROLÁDA  SO SLANINKOU A SYROM

    4 PORCIE, 65 minút

    Potrebujete:

    • 800 g mletého hovädzieho mäsa
    • koreniacu zmes na mleté mäso
    • 3 strúčiky cesnaku
    • 1 žĺtok
    • 1 lyžicu strúhanky
    • olej
    • 2 lyžice sušeného medvedieho cesnaku
    • 150 g čerstvého syra Lučina
    • 1 lyžicu nasekanej pažítky
    • 80 g tenkých plátkov slaninky";i:10;s:34:"soľ, mleté čierne korenie 

    POSTUP

    1. Mleté mäso osoľte, okoreňte, posypte koreniacou zmesou a ochuťte prelisovaným cesnakom. Pridajte žĺtok, preosiatu strúhanku a dobre premiešajte.
    2. Ochutenú zmes rozložte na alobal potretý olejom do tvaru obdĺžnika. Na mäso rovnomerne nasypte medvedí cesnak a navrstvite čerstvý syr s pažítkou. Takto naplnenú roládu opatrne zviňte a obaľte plátkami slaniny.
    3. Zabaľte do alobalu a preložte do zapekacej misy. Podlejte vodou a v rúre vyhriatej na 200 °C pečte 45 minút. Potom alobal otvorte a roládu ešte 10 minút dopekajte.  
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Najlepšia nedeľná klasika - chutné kurča s plnkou od mamy

      RAŽNIČI Z HRNCA

      4 porcie, 45 minút

      Potrebujete:

      • 500 g bravčového mäsa
      • 200 g klobásy
      • 100 g slaniny
      • 2 cibule
      • 2 papriky
      • rascu
      • grilovacie korenie
      • mletú červenú papriku
      • 700 g zemiakov
      • olej";i:10;s:28:"soľ, mleté čierne korenie

      POSTUP

      1. Všetky suroviny nakrájajte na kolieska a kúsky. Napichajte postupne striedavo na špajdle. Posypte grilovacím korením a soľou.
      2. Vo väčšom hrnci na horúcom oleji špízy sprudka opečte z každej strany.
      3. Keď je mäso polomäkké, pridajte do hrnca pokrájané zemiaky, podlejte trochou vody, osoľte, pridajte červenú mletú papriku, rascu a korenie. Prikryté duste do mäkka.

      RÝCHLE BRAVČOVÉ KOTLETY

      4 porcie, 20 minút

      Potrebujete:

      • 8 bravčových kotliet po 100 g
      • 1 lyžičku hrubej soli
      • pol lyžičky mletého čierneho korenia
      • 2 až 4 lyžice olivového oleja
      • šťavu z 1 citróna
      • 2 lyžice strúhaného parmezánu
      • petržlenovú vňať na ozdobenie
      • hrubú horčica na ozdobenie

      POSTUP

      1. Kotlety po jednej vložte medzi dva kusy papiera na pečenie a natenko ich rozklepte. Z oboch strán osoľte a okoreňte.
      2. Vo veľkej panvici na miernom ohni ohrejte 2 lyžice oleja. Kotlety postupne opekajte na oleji 3 -4 minúty z každej strany do zlatohneda. V prípade potreby pridajte ďalší olej. Preložte na ohriaty tanier.
      3. Hotové kotlety pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte parmezánom. Podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou a hrubou horčicou. Podávajte s varenými zemiakmi.

      V Dobrom jedle vždy nájdete overené recepty: