Netrávte horuci deň v kuchyni: Rýchle a jednoduché obedy na NEDEĽU
22. 7. 2023, 9:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Reklama
Ani vám sa nechce tráviť horúci deň v kuchyni? Tak nech sa páči, tu sú recepty na chutné a nekomplikované obedy. Hoc aj na nedeľu.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Mária Šimková
Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina
Galéria k článku
19 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Vyskúšajte chutný kukuricový šalát podľa Blue GrandmaMÄSOVÁ ROLÁDA SO SLANINKOU A SYROM
4 PORCIE, 65 minút
Potrebujete:
- 800 g mletého hovädzieho mäsa
- koreniacu zmes na mleté mäso
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 žĺtok
- 1 lyžicu strúhanky
- olej
- 2 lyžice sušeného medvedieho cesnaku
- 150 g čerstvého syra Lučina
- 1 lyžicu nasekanej pažítky
- 80 g tenkých plátkov slaninky";i:10;s:34:"soľ, mleté čierne korenie
POSTUP
- Mleté mäso osoľte, okoreňte, posypte koreniacou zmesou a ochuťte prelisovaným cesnakom. Pridajte žĺtok, preosiatu strúhanku a dobre premiešajte.
- Ochutenú zmes rozložte na alobal potretý olejom do tvaru obdĺžnika. Na mäso rovnomerne nasypte medvedí cesnak a navrstvite čerstvý syr s pažítkou. Takto naplnenú roládu opatrne zviňte a obaľte plátkami slaniny.
- Zabaľte do alobalu a preložte do zapekacej misy. Podlejte vodou a v rúre vyhriatej na 200 °C pečte 45 minút. Potom alobal otvorte a roládu ešte 10 minút dopekajte.

Video Player is loading.
Najlepšia nedeľná klasika - chutné kurča s plnkou od mamyRAŽNIČI Z HRNCA
4 porcie, 45 minút
Potrebujete:
- 500 g bravčového mäsa
- 200 g klobásy
- 100 g slaniny
- 2 cibule
- 2 papriky
- rascu
- grilovacie korenie
- mletú červenú papriku
- 700 g zemiakov
- olej";i:10;s:28:"soľ, mleté čierne korenie
POSTUP
- Všetky suroviny nakrájajte na kolieska a kúsky. Napichajte postupne striedavo na špajdle. Posypte grilovacím korením a soľou.
- Vo väčšom hrnci na horúcom oleji špízy sprudka opečte z každej strany.
- Keď je mäso polomäkké, pridajte do hrnca pokrájané zemiaky, podlejte trochou vody, osoľte, pridajte červenú mletú papriku, rascu a korenie. Prikryté duste do mäkka.
RÝCHLE BRAVČOVÉ KOTLETY
4 porcie, 20 minút
Potrebujete:
- 8 bravčových kotliet po 100 g
- 1 lyžičku hrubej soli
- pol lyžičky mletého čierneho korenia
- 2 až 4 lyžice olivového oleja
- šťavu z 1 citróna
- 2 lyžice strúhaného parmezánu
- petržlenovú vňať na ozdobenie
- hrubú horčica na ozdobenie
POSTUP
- Kotlety po jednej vložte medzi dva kusy papiera na pečenie a natenko ich rozklepte. Z oboch strán osoľte a okoreňte.
- Vo veľkej panvici na miernom ohni ohrejte 2 lyžice oleja. Kotlety postupne opekajte na oleji 3 -4 minúty z každej strany do zlatohneda. V prípade potreby pridajte ďalší olej. Preložte na ohriaty tanier.
- Hotové kotlety pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte parmezánom. Podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou a hrubou horčicou. Podávajte s varenými zemiakmi.
V Dobrom jedle vždy nájdete overené recepty: