Reklama

Neobaľujte rezne iba v strúhanke: Chutné alternatívy krásne chrumkajú

Rezeň s vínom

Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

Reklama

Strúhanku pri obaľovaní môžete jednoducho nahradiť alebo doplniť alternatívou. Vaše rezne tak budú gurmánsky zážitok.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Viedenský REZEŇ: Šéfkuchár vám ukáže, ako ho upražiť na jednotku!
    Zdroj: Tatiana Kubicová

    Portál Zdravie priniesol sedem tipov, ktorými môžete nahradiť alebo doplniť obyčajnú strúhanku

    Parmezán

    parmezán

    Zdroj: SHUTTERSTOCK

    Pri talianskych rezňoch je nenahraditeľný. 100 g strúhaného parmezánu premiešame s rovnakým množstvom strúhanky. Pridať môžete aj bylinky ako je tymián a rozmarín.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Oplachujete pred varením ryžu alebo nie? Poradia odborníci

      Lieskové a vlašské orechy

      Zdroj: Shutterstock

      Nasekané vlašské orechy alebo lieskovce dodajú vášmu mäsu neodolateľnú chuť a tiež veľké množstvo nenasýtených mastných kyselín. Použiť môžete aj mandle, búrske oriešky, pekanové či kešu orechy.

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Môžu jesť ľudia so zvýšeným cholesterolom vajíčka?

        Ovsené vločky

        Zdroj: Shutterstock

        Ovsené vločky obsahujú množstvo vlákniny a sú perfektnou bezlepkovou spojovacou zložkou, ktorá nahradí strúhanku v mäsových guľkách alebo sekanej a v mnohých ďalších receptoch, keď potrebujete spojiť mäso a vajcia. Na obaľovanie je potrebné používať väčšie hrubozrnné ovsené vločky, pretože majú tendenciu sa rozmáčať.

        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          Chrumkavé rezne: Takéto ste ešte nejedli, vyskúšajte

          Arašidy

          Zdroj: SHUTTERSTOCK

          Arašidy sa hodia na bravčové mäso a môžete ich zmiešať s rovnakým množstvom nadrobeného toastu. Ak sú arašidy solené, mäso už pred obalením nedochucujeme. Pridať môžete aj sušené čili papričky a bravčové rezne budú dýchať exotikou.

          Video Player is loading.
          Stream Type LIVE
          Advertisement
          Current Time 0:00
          Duration 0:00
          Remaining Time 0:00
          Loaded: 0%
            • Chapters
            • descriptions off, selected
            • subtitles off, selected
            Oplatí sa kupovať light mliečne výrobky, ak máte zvýšený cholesterol?

            Semienka

            Zdroj: Shutterstock

            Slnečnicové, sezamové alebo tekvicové semienka dodajú mnohým jedlám jemnú chuť a skvelú štruktúru. Sezam sa hodí na obaľovanie kvalitných druhov mäsa ako je napríklad jahňacina. Slnečnicové a tekvicové jadierka sú zase plné dôležitých vitálnych látok.

            Video Player is loading.
            Stream Type LIVE
            Advertisement
            Current Time 0:00
            Duration 0:00
            Remaining Time 0:00
            Loaded: 0%
              • Chapters
              • descriptions off, selected
              • subtitles off, selected
              Potravinové mole v kuchyni: Ako sa ich nadobro zbaviť?

              Pistácie

              Zdroj: SHUTTERSTOCK

              Tento variant je síce drahší, ale vyplatí sa. Vyskúšajte na jemných druhoch rýb, teľacine či syre feta, ktoré pred smažením obalíte v pomletých zelených orieškoch. Okrem chuti, jedlo vynikne aj vizuálne na tanieri. Pokiaľ sa vám to zdá byť drahý špás, 50 g pomletých nesolených pistácií môžete pridať do strúhanky, alebo k rozdrvenému staršiemu krajcu toastového chleba.

              Video Player is loading.
              Stream Type LIVE
              Advertisement
              Current Time 0:00
              Duration 0:00
              Remaining Time 0:00
              Loaded: 0%
                • Chapters
                • descriptions off, selected
                • subtitles off, selected
                Najlepšie fašírky: Zabudnite na klasiku, NOVÉ chute vás dostanú!

                Strúhaný kokos

                Zdroj: SHUTTERSTOCK

                Kokos sa hodí na obaľovanie hlavne kuracieho a morčacieho mäsa, čím získa príchuť exotiky. Doporučuje sa nahrubo nastrúhaný kokos zmiešať so strúhankou v pomere 2:1. Pozor však na vysokú teplotu, na ktorú je kokos citlivý. Radšej si pripravte tenšie plátky mäsa a vyprážajte na nízkej teplote.

                Vypočujte si náš podcast Dobré jedlo pre Zdravie:

                Čítajte viac z Dobrého jedla: