Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
Viedenský REZEŇ: Šéfkuchár vám ukáže, ako ho upražiť na jednotku! Zdroj: Tatiana Kubicová
Portál Zdravie priniesol sedem tipov, ktorými môžete nahradiť alebo doplniť obyčajnú strúhanku
Parmezán
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Pri talianskych rezňoch je nenahraditeľný. 100 g strúhaného parmezánu premiešame s rovnakým množstvom strúhanky. Pridať môžete aj bylinky ako je tymián a rozmarín.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
Oplachujete pred varením ryžu alebo nie? Poradia odborníci
Lieskové a vlašské orechy
Zdroj: Shutterstock
Nasekané vlašské orechy alebo lieskovce dodajú vášmu mäsu neodolateľnú chuť a tiež veľké množstvo nenasýtených mastných kyselín. Použiť môžete aj mandle, búrske oriešky, pekanové či kešu orechy.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
Môžu jesť ľudia so zvýšeným cholesterolom vajíčka?
Ovsené vločky
Zdroj: Shutterstock
Ovsené vločky obsahujú množstvo vlákniny a sú perfektnou bezlepkovou spojovacou zložkou, ktorá nahradí strúhanku v mäsových guľkách alebo sekanej a v mnohých ďalších receptoch, keď potrebujete spojiť mäso a vajcia. Na obaľovanie je potrebné používať väčšie hrubozrnné ovsené vločky, pretože majú tendenciu sa rozmáčať.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
Chrumkavé rezne: Takéto ste ešte nejedli, vyskúšajte
Arašidy
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Arašidy sa hodia na bravčové mäso a môžete ich zmiešať s rovnakým množstvom nadrobeného toastu. Ak sú arašidy solené, mäso už pred obalením nedochucujeme. Pridať môžete aj sušené čili papričky a bravčové rezne budú dýchať exotikou.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
Oplatí sa kupovať light mliečne výrobky, ak máte zvýšený cholesterol?
Semienka
Zdroj: Shutterstock
Slnečnicové, sezamové alebo tekvicové semienka dodajú mnohým jedlám jemnú chuť a skvelú štruktúru. Sezam sa hodí na obaľovanie kvalitných druhov mäsa ako je napríklad jahňacina. Slnečnicové a tekvicové jadierka sú zase plné dôležitých vitálnych látok.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
Potravinové mole v kuchyni: Ako sa ich nadobro zbaviť?
Pistácie
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Tento variant je síce drahší, ale vyplatí sa. Vyskúšajte na jemných druhoch rýb, teľacine či syre feta, ktoré pred smažením obalíte v pomletých zelených orieškoch. Okrem chuti, jedlo vynikne aj vizuálne na tanieri. Pokiaľ sa vám to zdá byť drahý špás, 50 g pomletých nesolených pistácií môžete pridať do strúhanky, alebo k rozdrvenému staršiemu krajcu toastového chleba.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
Najlepšie fašírky: Zabudnite na klasiku, NOVÉ chute vás dostanú!
Strúhaný kokos
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Kokos sa hodí na obaľovanie hlavne kuracieho a morčacieho mäsa, čím získa príchuť exotiky. Doporučuje sa nahrubo nastrúhaný kokos zmiešať so strúhankou v pomere 2:1. Pozor však na vysokú teplotu, na ktorú je kokos citlivý. Radšej si pripravte tenšie plátky mäsa a vyprážajte na nízkej teplote.