Punčová roláda
12 porcií, príprava 45 minút, pečenie 2x 12 minút
Zdroj: Dobré jedlo/Robo Hubač
POTREBUJETE:
Na cesto:
- 8 vajec
- 8 lyžíc práškového cukru
- štipka soli
- 8 lyžíc polohrubej múky
- ríbezľový džem na potretie
Na punčovú zálievku:
- 200 ml ríbezľového sirupu
- 150 g práškového cukru
- 3 lyžice rumu
Na polevu:
- 300 g práškového cukru
- 3 lyžice ríbezľového sirupu
- 3 lyžice rumu
- ríbezle na ozdobu
POSTUP:
- Bielky vyšľahajte s lyžicou cukru a so štipkou soli na pevný sneh. Žĺtky vyšľahajte spolu so zvyšným cukrom na svetlú penu. Postupne zamiešajte múku a nakoniec zľahka aj vyšľahaný sneh. Cesto rozdeľte na polovicu a natrite na dva plechy vystlané papierom na pečenie. Pečte pri 170 °C asi 12 minút. Po upečení preklopte na utierku posypanú práškovým cukrom, odstráňte papier na pečenie a zaviňte do rolády.
- Na punčovú zálievku dajte do hrnca sirup, cukor, rum a varte, kým sa cukor nerozpustí. Vychladnuté korpusy rozviňte. Prvý potrite po celom povrchu ríbezľovým džemom. Položte naň druhý korpus, ktorý polejte ešte horúcim sirupom. Zviňte do rolády.
- Na polevu vymiešajte práškový cukor so sirupom a s rumom a rozotrite po celom povrchu rolády. Nechajte stuhnúť a podávajte ozdobené ríbezľami.
Recepty pokračujú na ďalšej strane >>>