objednať časopis
všetky kategórie

Nádherne voňavé zákusky, ktoré sú síce poriadne sladké, ale čo keď sú už na pohľad tak neodolateľné...

Punčová roláda

12 porcií, príprava 45 minút, pečenie 2x 12 minút

Punčová roláda.
Zdroj: Dobré jedlo/Robo Hubač

POTREBUJETE:

Na cesto:

  • 8 vajec
  • 8 lyžíc práškového cukru
  • štipka soli
  • 8 lyžíc polohrubej múky
  • ríbezľový džem na potretie

Na punčovú zálievku:

  • 200 ml ríbezľového sirupu
  • 150 g práškového cukru
  • 3 lyžice rumu

Na polevu:

  • 300 g práškového cukru
  • 3 lyžice ríbezľového sirupu
  • 3 lyžice rumu
  • ríbezle na ozdobu
Ovocný tarte tatin.
Čítajte viac
Úplne JEDNODUCHÉ NEKTÁRINKOVÉ KOLÁČE: Také dobré, že až!

POSTUP:

  1. Bielky vyšľahajte s lyžicou cukru a so štipkou soli na pevný sneh. Žĺtky vyšľahajte spolu so zvyšným cukrom na svetlú penu. Postupne zamiešajte múku a nakoniec zľahka aj vyšľahaný sneh. Cesto rozdeľte na polovicu a natrite na dva plechy vystlané papierom na pečenie. Pečte pri 170 °C asi 12 minút. Po upečení preklopte na utierku posypanú práškovým cukrom, odstráňte papier na pečenie a zaviňte do rolády.
  2. Na punčovú zálievku dajte do hrnca sirup, cukor, rum a varte, kým sa cukor nerozpustí. Vychladnuté korpusy rozviňte. Prvý potrite po celom povrchu ríbezľovým džemom. Položte naň druhý korpus, ktorý polejte ešte horúcim sirupom. Zviňte do rolády.
  3. Na polevu vymiešajte práškový cukor so sirupom a s rumom a rozotrite po celom povrchu rolády. Nechajte stuhnúť a podávajte ozdobené ríbezľami.

Recepty pokračujú na ďalšej strane >>>

Kategórie