objednať časopis
všetky kategórie

Pripravte našu tortu, ozdobte ju, naaranžujte a odfoťte. Víťazku odmeníme kupónom na nákup kuchynského robota. Fotografie posielajte do 3. septembra na [email protected].

Aj vás očarila? Tak poďte piecť Sladkú výzvu. Lahodnú krásku upiekla vyzývateľka Daniela Kapustová z @flowerscakesdaniela.

Čučoriedková narodeninová torta

Čučoriedková torta.
Zdroj: Dobré jedlo/Eduard Genserek

8 porcií, príprava 50 minút, pečenie 40 minút

Potrebujete:

Na korpus (forma s priemerom 18 cm):

  • 4 vajcia
  • 120 g práškového cukru
  • 6 lyžíc oleja
  • štipku soli
  • 170 g hladkej múky
  • štipku kypriaceho prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru

Na čučoriedkové pyré:

  • 300 g čerstvých čučoriedok (nenahrádzajte mrazenými, obsahujú veľa vody)
  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 200 ml vody

Na čučoriedkový krém:

  • 500 g mascarpone
  • 250 g jemného tvarohu
  • 200 g smotanového syra (cream cheese)
  • 200 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 3 lyžice práškového cukru
  • čerstvé čučoriedky
Letná aperolová torta.
Čítajte viac
Najlepšia TORTA na leto: Katka do nej pridala obľúbený oranžový MIEŠANÝ drink

POSTUP

  1. Upečte korpus: Bielky oddeľte od žĺtkov. Kým v robote vyšľaháte bielky s cukrom na tuhý sneh, žĺtky vymiešajte s olejom a so štipkou soli. Do vyšľahaného snehu opatrne ručne zamiešajte žĺtkovú zmes.
  2. Primiešajte preosiatu múku s kypriacim práškom a vanilkovým cukrom a všetko spolu zľahka premiešajte. Hotové cesto dajte do vymastenej tortovej formy vysypanej múkou a pečte v predhriatej rúre s ventilátorom na 165 °C asi 40 minút.
  3. Kým sa korpus pečie, pripravte čučoriedkové pyré: V malom hrnci zasypte čučoriedky kryštálovým cukrom a zalejte vodou. Krátko povarte, rozmixujte a nechajte vychladnúť.
  4. Pripravte čučoriedkový krém: Do robota dajte mascarpone, tvaroh, syr, smotanu, práškový cukor a pridajte pár lyžíc čučoriedkového pyré (od oka len pre chuť a farbu). Vyšľahajte na lahodný nadýchaný čučoriedkový krém. Hotovým krémom naplňte zdobiace vrecko a na pár minút ho odložte do chladničky.
  5. Korpus prekrojte na štyri rovnaké pláty. Pripravte si podnos na tortu a začnite ju skladať. Každý korpus pokropte čučoriedkovým pyré. Na prvý plát potom naneste krém a rovnomerne ho uhlaďte cukrárskou špachtličkou. Znovu naneste krém, ale už len po obvode, aby bol mierne vyšší a do jeho stredu ste mohli nasypať čučoriedky a pridať pár lyžíc čučoriedkového pyré.
  6. Tieto kroky zopakujte pri každom pláte. Nezabúdajte kropiť korpusy, aby boli mäkučké a vláčne ako obláčik. Časť krému si nechajte na záverečné potretie torty. Keď máte tortu vyskladanú, odložte ju na pár hodín do chladničky, aby stuhla.
  7. Vychladenú tortu rovnomerne potrite poslednou vrstvou čučoriedkového krému. Ozdobte ju podľa svojej fantázie a nálady. Ja som zvolila kvietky v jemných ružových a fialových odtieňoch.

V GALÉRII si pozrite, aké krásne torty upiekli vyzývateľky do Sladkej výzvy >>>

Máte chuť na sladké? Upečte si TORTU podľa Dobrého jedla:

Nepečené torta - z oblátok a čokolády.
Čítajte viac
SVETOZNÁMA Pišingerova torta je NEPEČENÁ: Od Michaely máme na ňu skvelý recept
Tvarohová torta s limoncellom.
Čítajte viac
Letný štart s TORTOU od Renáty: Božské chute kokosu, tvarohu a citrónového likéru
Esterházy torta patrí medzi najobľúbenejšie a to nielen v Maďarsku.
Čítajte viac
Slávna ESTERHÁZYHO TORTA s pavučinkovým vzorom: Hviezdi rovnako ako pred 150 rokmi

Kategórie