Nechce sa vám piecť? Urobte si tento fantastický PISTÁCIOVÝ KRÉM, vylízali sme misku!
25. 6. 2024, 10:02

Zdroj: MATEJ KALINA
„Nechce sa vám ani robiť karamel? Nahraďte ho 15 krovkami, ktoré sa v kréme krásne rozpustia," radí autor super receptu, šéfkuchár Martin Labanc z Poľnej kuchyne.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku

Zdroj: NMH
Po fotení s Poľnou kuchyňou v Dolnom Majeri pri Senci sme vylízali misky! Tento pistáciový krém je naozaj vydarená záležitosť. Obložte ho drobným ovocím a budete sa zalizovať podobne ako po rybacích guľkách, na ktorý sme pre vás takisto dostali recept. SĽUBUJEME!
Zdroj: MATEJ KALINA
Poľná kuchyňa - Martin Labanc s manželkou Katarínou připravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo svoje obľúbené menu.
Rýchly pistáciový krém s drobným ovocím
4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT
Potrebujete:
- 100 g cukru
- 500 g mascarpone
- 150 gramov slaných pistácií
- zopár sušienok
- 100 ml čierneho čaju
- 4 lyžice čerešňového džemu
- maslo
Na podávanie:
- údený syr, napríklad korbáčiky
- drobné ovocie
POSTUP:
- Z cukru urobte na panvici karamel. Mascarpone roztopte v hrnci na pomalom ohni a pridajte doň karamel. Nadrvte slané pistácie a pridajte ich do zmesi.
- Keď sa zmes prehreje a karamel rozpustí, rozmixujte ju tyčovým mixérom.
- Môžete chystať do misiek: Na dno dajte zmes podrvených sušienok a roztopeného masla, ako keď robíte korpus na cheesecake. Čierny čaj s čerešňovým džemom chvíľku povarte, aby sa tekutina zredukovala na sirup. Potom ním polejte sušienky v miskách. Pridajte drobné ovocie a zalejte pistáciovým krémom. Misky nakoniec ozdobte drobným ovocím, čerstvou mätou a údeným syrom. Dobrú chuť!