Reklama

Nechce sa vám piecť? Urobte si tento fantastický PISTÁCIOVÝ KRÉM, vylízali sme misku!

Poľná kuchyňa - Martin Labanc s manželkou Katarínou připravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo svoje obľúbené menu.

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

„Nechce sa vám ani robiť karamel? Nahraďte ho 15 krovkami, ktoré sa v kréme krásne rozpustia," radí autor super receptu, šéfkuchár Martin Labanc z Poľnej kuchyne.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najlepšie RYBACIE GUĽKY, aké sme kedy jedli: Máme RECEPT!
    Zdroj: NMH

    Po fotení s Poľnou kuchyňou v Dolnom Majeri pri Senci sme vylízali misky! Tento pistáciový krém je naozaj vydarená záležitosť. Obložte ho drobným ovocím a budete sa zalizovať podobne ako po rybacích guľkách, na ktorý sme pre vás takisto dostali recept. SĽUBUJEME!

    Zdroj: MATEJ KALINA

    Poľná kuchyňa - Martin Labanc s manželkou Katarínou připravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo svoje obľúbené menu.

    Rýchly pistáciový krém s drobným ovocím

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT

    Potrebujete:

    • 100 g cukru
    • 500 g mascarpone
    • 150 gramov slaných pistácií
    • zopár sušienok
    • 100 ml čierneho čaju
    • 4 lyžice čerešňového džemu
    • maslo

    Na podávanie:

    • údený syr, napríklad korbáčiky
    • drobné ovocie

    POSTUP:

    1. Z cukru urobte na panvici karamel. Mascarpone roztopte v hrnci na pomalom ohni a pridajte doň karamel. Nadrvte slané pistácie a pridajte ich do zmesi.
    2. Keď sa zmes prehreje a karamel rozpustí, rozmixujte ju tyčovým mixérom.
    3. Môžete chystať do misiek: Na dno dajte zmes podrvených sušienok a roztopeného masla, ako keď robíte korpus na cheesecake. Čierny čaj s čerešňovým džemom chvíľku povarte, aby sa tekutina zredukovala na sirup. Potom ním polejte sušienky v miskách. Pridajte drobné ovocie a zalejte pistáciovým krémom. Misky nakoniec ozdobte drobným ovocím, čerstvou mätou a údeným syrom. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.