Reklama

Najlepšie RYBACIE GUĽKY, aké sme jedli: Sú od Martina z Poľnej kuchyne a MŇAM!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najlepšie RYBACIE GUĽKY, aké sme kedy jedli: Máme RECEPT!
    Zdroj: NMH
    Reklama
    Katarína Brunovská

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo

    Také, aké robí Martin, sme ešte nejedli. Kombinácia údenej ryby a sladkej kapusty krásne pošteklila naše rozmaznané jazýčky. Chystáte záhradnú oslavu alebo svadbu vonku? Určite si ich ugúľajte tiež!

    Tieto rybacie guľky perfektne chutia aj za studena, čo je základ každého dobrého cateringu. Hostia svadieb, záhradných párty či firemných eventov sa tak nemôžu sťažovať, že sa im ušlo vychladnuté jedlo, kým prišli na rad. Martin Labanc s manželkou Katkou majú toto všetko v malíčku, cateringu v Dolnom Majeri pri Senci sa venujú už niekoľko rokov.

    Martina možno poznáte z foodtrucku Poľná kuchyňa, s ktorým spolu s Katkou obiehali významné festivaly, najmä Pohodu, Streedfood Park či Trnavský rýnek. Ich vychýrené fish and chips ide na dračku dodnes, keď sa objavia na nejakej akcii – kvôli cateringu s foodtruckom jazdia už menej často. Preslávenú rybu pečú v cestíčku z tmavého piva a k nej miešajú domácu majonézu zo sladkého čili a z pomarančovej šťavy. Aj to je výmysel Martina, vyštudovaného politológa, ktorý v kuchyni miluje spájať netradičné chute.

    A teraz sa pustite do týchto guliek, ktoré sú SVETOVÉ. Vrelo vám ich odporúčame!

    "Toto jedlo môže slúžiť ako predjedlo aj nastudeno, no pokojne si k nemu naparte napríklad bao žemľu a máte plnohodnotný hlavný chod," odporúča šéfkuchár Martin Labanc.

    Zdroj: MATEJ KALINA

    Poľná kuchyňa - Martin Labanc s manželkou Katarínou připravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo svoje obľúbené menu.

    Guľky z údených rýb s kapustou

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 45 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1 menšia hlávka červenej kapusty
    • 1 lyžica hnedého cukru
    • 100 g hrozienok
    • 3 lyžičky mletej škorice
    • 1 lyžička octu
    • 200 g údených rýb (pstruh, makrela a losos)
    • 1 vajíčko
    • 100 g panko strúhanky + na obaľovanie
    • 2 lyžice sušenej pažítky
    • soľ
    • maslo, olej

    Na podávanie:

    • 1 lyžica kyslej smotany
    • 1 lyžica chrenovej pasty
    • čerstvý kôpor

    POSTUP:

    1. Kapustu nasekajte na pásiky a restujte na masle. Pridajte soľ, cukor a hrozienka. Podlejte vodou a duste domäkka. Posypte škoricou a keď bude kapusta rozvarená, rozmixujte ju tyčovým mixérom na pyré a dochuťte octom.
    2. Údené ryby poriadne oberte od kostí a natrhajte na malé kúsky do misky. Do zmesi pridajte vajíčko a strúhanku s pažítkou. Vytvarujte guľky a obaľte ich v panko strúhanke. Najlepšie sa vypražia vo fritéze pri 180 stupňov za dve až tri minútky. Môžete ich však opiecť aj na panvici s olejom.
    3. Môžete servírovať: Na tanier rozotrite kapustové pyré a naň uložte guľky. Tie ešte ozdobte chrenom zmiešaným s kyslou smotanou a čerstvým kôprom. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.