Logo
Reklama

Najlepšie SLOVENSKÉ PERKY, TRHANCE aj PÁRANCE: Vzácne RECEPTY máme priamo od Katky Nádaskej!

„Na jednom zo svojich terénnych výskumov som sa stretla so študentkou z Tekovskej Novej Vsi. Pozvala ma na ochutnávku nefalšovaného slivkového lekváru, vareného v starobylom medenom kotlíku pod šírym nebom. Kto by odolal? A nakoniec som ochutnala nielen krajec chleba so slivkovým lekvárom, ale aj tieto perky,“ hovorí Katka.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Reklama

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Čo dnes variť? Možno je najvyšší čas poriadne si zamúčiť vlastnú kuchyňu! „Veď pirohy, perky, párance a spol. kedysi varili už malé dievčatá. Stačilo, že dočiahli na stôl,“ usmieva sa známa etnologička.

Diskusia

(0)

Autor článku

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.
Výber pre vás