Reklama

Najlepšie BRYNDZOVÉ HALUŠKY? „Bryndzu na nich nevidíte!", tvrdí šéf našich chovateľov oviec

Bryndzové halušky ako sen.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

„Kvalitná bryndza halušky krásne obalí, splynie s nimi, takže ju na nich takmer nevidíte a na salaši preto možno aj sprvu frflete, no na jazyku ju už zacítite až-až,“ usmieva sa šéf slovenských chovateľov oviec a kôz Slavomír Reľovský, A tu je jeho TOP RECEPT!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najlepšie BRYNDZOVÉ HALUŠKY: RECEPT od šéfa slovenských ovčiarov! Teaser
    Zdroj: NMH

    Na teplých haluškách sa rozpustí, lebo bryndza je vlastne syr, a to jeden z TOP na celom svete. Preto ju takmer nevidno," vysvetľuje Savomír.

    Vmiešavate do bryndze smotanu, keď robíte halušky? „Znamená to, že nemáte dobrú bryndzu, lebo stopercentná ovčia nepotrebuje spoločnosť," usmieva sa šéf slovenských chovateľov oviec a kôz, od ktorého sme vymámili rodinný recept na najlepšie bryndzové halušky, aké sme kedy jedli!

    Bryndzové halušky podľa Slavomíra

    Zdroj: Laura Witteková

    Bryndzové halušky podľa rodinného receptu.

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 5-8 MINÚT
    Potrebujete:

    • 800 g zemiakov
    • 200 g polohrubej múky
    • 250 g ovčej bryndze (100 percentnej)
    • soľ
    • opečená slaninka a nasekaná pažítka na podávanie (nemusí byť)
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Najlepšie BRYNDZOVÉ HALUŠKY: Aha, kde sme ich navarili! TEASER
      Zdroj: NMH

      POSTUP:

      1. Očistené zemiaky nastrúhajte a vyžmýkajte. Prisypte múku, soľ podľa chuti a vypracujte cesto.
      2. Cesto hádžte do osolenej vriacej vody z lopárika alebo cez haluškovač. Keď halušky vyplávajú navrch, sceďte ich rovno do misy s bryndzou. Dobre premiešajte. Halušky podávajte s opečenou slaninkou, poliate výpekom a posypané nasekanou pažítkou, ak chcete. Dobrú chuť!

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.