Najlepšie BRYNDZOVÉ HALUŠKY? „Bryndzu na nich nevidíte!", tvrdí šéf našich chovateľov oviec
23. 5. 2024, 7:07 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:34)

Zdroj: Laura Witteková
„Kvalitná bryndza halušky krásne obalí, splynie s nimi, takže ju na nich takmer nevidíte a na salaši preto možno aj sprvu frflete, no na jazyku ju už zacítite až-až,“ usmieva sa šéf slovenských chovateľov oviec a kôz Slavomír Reľovský, A tu je jeho TOP RECEPT!
Zdroj: Archív S.R.
Zdroj: Natália Jablonková/Dobré jedlo
Zdroj: Laura Witteková
Galéria k článku

Zdroj: NMH
„Na teplých haluškách sa rozpustí, lebo bryndza je vlastne syr, a to jeden z TOP na celom svete. Preto ju takmer nevidno," vysvetľuje Savomír.
Vmiešavate do bryndze smotanu, keď robíte halušky? „Znamená to, že nemáte dobrú bryndzu, lebo stopercentná ovčia nepotrebuje spoločnosť," usmieva sa šéf slovenských chovateľov oviec a kôz, od ktorého sme vymámili rodinný recept na najlepšie bryndzové halušky, aké sme kedy jedli!
Bryndzové halušky podľa Slavomíra
Zdroj: Laura Witteková
Bryndzové halušky podľa rodinného receptu.
4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 5-8 MINÚT
Potrebujete:
- 800 g zemiakov
- 200 g polohrubej múky
- 250 g ovčej bryndze (100 percentnej)
- soľ
- opečená slaninka a nasekaná pažítka na podávanie (nemusí byť)

Zdroj: NMH
POSTUP:
- Očistené zemiaky nastrúhajte a vyžmýkajte. Prisypte múku, soľ podľa chuti a vypracujte cesto.
- Cesto hádžte do osolenej vriacej vody z lopárika alebo cez haluškovač. Keď halušky vyplávajú navrch, sceďte ich rovno do misy s bryndzou. Dobre premiešajte. Halušky podávajte s opečenou slaninkou, poliate výpekom a posypané nasekanou pažítkou, ak chcete. Dobrú chuť!