objednať časopis
všetky kategórie

Domáce brumíky, "horalky", minipizze, burritos či nátierka vašich školákov cez prestávku určite potešia. Urobte im radosť!

Marián Myjavec, muzvzastere.sk

Marián Myjavec -Muž v zástere, foodbloger.
Zdroj: archív Mariána Myjavca

Na základnej škole som mal najradšej na desiatu obložený rožok so šunkou a s domácou paprikovou nátierkou. A po víkende nemohla chýbať maminkina bublanina. Vždy v pondelok sme si vymieňali so spolužiakmi domáce koláčiky.

Domáce "horalky"

asi 12 kusov, príprava 30 minút + tuhnutie

Domáce
Zdroj: archív Mariána Myjavca

POTREBUJETE:

  • 125 g masla
  • 1 konzerva kakaového kondenzovaného mlieka - Pikao
  • 150 g práškového cukru
  • 10 g kakaa
  • 200 g nesolených arašidov
  • 1 Zlatý klas
  • 6 tortových oblátok
  • čokoláda na namáčanie

POSTUP:

  1. V kastróle roztopte maslo, pridajte konzervu kondenzovaného mlieka, práškový cukor a kakao. Povarte minútku, kým sa cukor neroztopí.
  2. Pridajte 200 g nesolených arašidov zomletých na jemno, zmiešaných s balíčkom Zlatého klasu a uvarte hustý krém. Nechajte ho mierne vychladnúť.
  3. Plnku natrite rovnomerne v tenkej vrstve na tortové oblátky (budete potrebovať 6 kusov) a tie spojte. Oblátky dajte medzi dve dosky, vložte do veľkého vrecka a zaťažte. Nechajte v chlade odležať cez noc. Potom nakrájajte na kusy veľké približne 8 x 5 cm. Okraje namočte v roztopenej čokoláde a nechajte na mriežke stuhnúť.

Recepty pokračujú na ďalšej strane >>>