Marián Myjavec, muzvzastere.sk
Zdroj: archív Mariána Myjavca
Na základnej škole som mal najradšej na desiatu obložený rožok so šunkou a s domácou paprikovou nátierkou. A po víkende nemohla chýbať maminkina bublanina. Vždy v pondelok sme si vymieňali so spolužiakmi domáce koláčiky.
Domáce "horalky"
asi 12 kusov, príprava 30 minút + tuhnutie
Zdroj: archív Mariána Myjavca
POTREBUJETE:
- 125 g masla
- 1 konzerva kakaového kondenzovaného mlieka - Pikao
- 150 g práškového cukru
- 10 g kakaa
- 200 g nesolených arašidov
- 1 Zlatý klas
- 6 tortových oblátok
- čokoláda na namáčanie
POSTUP:
- V kastróle roztopte maslo, pridajte konzervu kondenzovaného mlieka, práškový cukor a kakao. Povarte minútku, kým sa cukor neroztopí.
- Pridajte 200 g nesolených arašidov zomletých na jemno, zmiešaných s balíčkom Zlatého klasu a uvarte hustý krém. Nechajte ho mierne vychladnúť.
- Plnku natrite rovnomerne v tenkej vrstve na tortové oblátky (budete potrebovať 6 kusov) a tie spojte. Oblátky dajte medzi dve dosky, vložte do veľkého vrecka a zaťažte. Nechajte v chlade odležať cez noc. Potom nakrájajte na kusy veľké približne 8 x 5 cm. Okraje namočte v roztopenej čokoláde a nechajte na mriežke stuhnúť.
Recepty pokračujú na ďalšej strane >>>