Reklama

Nadýchané ČUČORIEDKOVÉ MAFINY pre deti: Zabaľte ich na piknik alebo k vode!

Čučoriedkové mafiny ako sen!

Zdroj: Marek Bartoš/Gurmet

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Sú také jemnučké, že nebudete chápať! Mafiny plné šťavnatých čučoriedok si vaši jedáci zamilujú... či už na pikniku, výlete alebo niekde pri vode.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Parádny ČUČORIEDKOVÝ KOLÁČ z Telgártu: Extra šťavnatý RECEPT, budete sa zalizovať!
    Zdroj: NMH

    Viete, kde sa vzal piknik? Piknik bol v móde už v 16. storočí. Francúzska šľachta rada obedovala v prírode počas poľovačiek – no najprv bez účasti žien. Tie sa pridali o storočie neskôr. A keď v 19. storočí prepadlo piknikovaniu viktoriánske Anglicko, ktoré v tom čase vládlo azda polovici planéty (hovorievalo sa, že nad britským impériom slnko nezapadá), postupne sa rozšírilo do celého sveta.

    Chystáte sa piknikovať aj s vašimi ratolesťami? Určite napečte tieto vynikajúce mafiny, ktoré sa v prírode len tak rozchytajú!

    Zdroj: Marek Bartoš/Gurmet

    Čučoriedkové mafiny ako sen!

    Čučoriedkové mafiny

    12 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

    Potrebujete:

    • 85 g masla
    • 140 g trstinového cukru
    • 2 vajcia
    • 1 lyžička vanilkového extraktu
    • 200 ml mlieka
    • 250 g hladkej múky
    • 1 lyžička prášku do pečiva
    • 1 lyžička sódy bikarbóny
    • 150 g čučoriedok

    Na mandľovú mrveničku:

    • 100 g mletých mandlí
    • 50 g masla
    • 70 g trstinového cukru

    POSTUP:

    1. Najprv urobte mrveničku: Mandle, maslo a cukor dobre premiešajte prstami. Hotovo.
    2. Formu na mafiny vysteľte papierovými košíčkami. Rozpustite maslo, nechajte ho trochu vychladnúť. Potom vmiešajte cukor, vajcia, vanilku, mlieko a poriadne prešľahajte.
    3. V mise zmiešajte suché suroviny a potom do zmesi na trikrát zapracujte mokrú zmes. Nakoniec vmiešajte čučoriedky. Cestom naplňte formičky do dvoch tretín, posypte mrveničkou a dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 15-20 minút. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.