objednať časopis
všetky kategórie

Torty obdivujeme dvakrát: Keď ju vidíme ako sa vyzdobená vyníma na podnose a potom keď nám ju po trojuholníkoch servírujú na tanier. Čo je väčší zážitok?

Že by ste takú nedokázali upiecť samy? Omyl! Máme pre vás recept na takúto efektnú čokoládovú s banánom, z ktorej všetci po rozkrojení odpadnú... A podľa našej cukrárky Veroniky Kollárovej sa vám určite vydarí.

Kuba torta

12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 45 MINÚT + CHLADENIE, PEČENIE 25-30 MINÚT

Kuba torta
Zdroj: Dobré jedlo/LAURA WITTEKOVA

Potrebujete:

Na parížsku šľahačku:

  • 500 ml šľahačkovej smotany
  • 50 g krupicového cukru
  • 50 g kakaa holandského typu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu 

Na korpus:

  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • 120 g krupicového cu
  • 2 lyžice mlieka
  • 1 lyžica oleja
  • 120 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 20 g kakaa holandského typu

Na plnenie a poliatie:

  • 100 g ríbezľového džemu
  • 5-6 banánov
  • 200 g tmavej čokolády
  • 54-percentnej
  • 100 g masla

Recept pokračuje na ďalšej strane>>