objednať časopis
všetky kategórie

Vrstvený zákusok Slovan u nás doma rozvoniaval veľmi často. Poznáte ho? Naša šikovná cukrárka Veronika ho teraz pretvorila do tejto prekrásnej torty, ktorú zvládnete ľavou zadnou. A dokonalý dezert na nedeľu máte v suchu :)

Torta Slovan

Torta Slovan chutí rozprávkovo!
Torta Slovan chutí rozprávkovo!
Zdroj: Laura Witteková

8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT + CHLADENIE

Potrebujete:

Na korpus:

  • 3 vajcia
  • štipka soli
  • 3 kopcovité lyžice práškového cukru
  • 3 kopcovité lyžice polohrubej múky (môže byť aj špaldová)
  • štvrť vrecka kypriaceho prášku
  • pol lyžice kakaa
  • múka a maslo na potretie a posypanie formy
  • lekvár na potretie (napríklad domáci ríbezľový)
  • smotana na šľahanie a drvené pražené orechy na ozdobu

Na biely krém:

  • 2 bielky
  • 90 g kryštálového cukru
  • 250 ml vody
  • 40 g maizeny
  • 1 balíček vanilkového cukru

Na tmavý krém:

  • 2 bielky
  • 90 g kryštálového cukru
  • 250 ml vody
  • 40 g maizeny
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 lyžice kakaa
Veľkonočná čokoládová torta.
Čítajte viac
TRADIČNÝ symbol Veľkej noci nastupuje: Pečenie so ZAJKOM je zábavné, máme pre vás TORTU

POSTUP:

  1. Z bielkov a zo štipky soli vyšľahajte sneh. Žĺtky s cukrom vyšľahajte na penu, primiešajte múku s kypriacim práškom a kakaom. Do hmoty zľahka zapracujte sneh. Cesto vylejte do pripravenej formy a pečte 25 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Korpus nechajte vychladnúť a dobre potrite lekvárom.
  2. Biely krém: Bielky s 50 g cukru vyšľahajte na sneh. Z vody, maizeny, zo zvyšného cukru a vanilkového cukru uvarte puding. Ešte horúci ho zapracujte do snehu.
  3. Tmavý krém: Zopakujte postup ako pri prvej vrstve, len do pudingu zapracujte aj kakao.
  4. Na korpus potretý lekvárom rozotrite bielu vrstvu a na ňu naneste kakaovú. Nechajte dobre stuhnúť v chladničke. Tortu podávajte ozdobenú šľahačkou a opraženými orieškami. Dobrú chuť!

Poďte do našej RETRO CUKRÁRNE! V GALÉRII nájdete kopu ďalších inšpirácií na skvelý NEDEĽNÝ ZÁKUSOK po mame: KLIKNITE SEM!

Vyskúšajte viac sladkých receptov z Dobrého jedla:

Tvarohový mrežovník.
Čítajte viac
Efektný a chutný TVAROHOVÝ MREŽOVNÍK: Tento RECEPT budete piecť stále
Pavlova torta zo Sladkej výzvy.
Čítajte viac
Jana vás pozýva na Pavlovku a pistáciami a ríbezľami. Upečte ju do Sladkej výzvy
Jahodovo - rebarborový cheesecake s tymianom.
Čítajte viac
Parádny CHEESECAKE na víkend: Tieto 3 RECEPTY v Dobrom jedle úplne zbožňujeme!
Orieškové tyčinky.
Čítajte viac
TYČINKY Z LÍSTKOVÉHO CESTA s lieskovými orieškami: Jednoduchý RECEPT si obľúbi celá rodina
Herečka Eva Rysová je skvelá kuchárka.
Čítajte viac
Vynikajúce 5- chodové menu podľa EVY RYSOVEJ: Vyskúšajte jej recepty!
Orechovo-karamelová torta.
Čítajte viac
Najúspešnejšia TORTA zo Sladkej výzvy: Orechovo-karamelovú si môžete ZOPAKOVAŤ
Jogurtovo-jahodové rezy.
Čítajte viac
NOBELOVKA ZA JOGURT: Takto ho využijete v šťavnatých koláčoch!