Torta Slovan
Torta Slovan chutí rozprávkovo!
Zdroj: Laura Witteková
8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT + CHLADENIE
Potrebujete:
Na korpus:
- 3 vajcia
- štipka soli
- 3 kopcovité lyžice práškového cukru
- 3 kopcovité lyžice polohrubej múky (môže byť aj špaldová)
- štvrť vrecka kypriaceho prášku
- pol lyžice kakaa
- múka a maslo na potretie a posypanie formy
- lekvár na potretie (napríklad domáci ríbezľový)
- smotana na šľahanie a drvené pražené orechy na ozdobu
Na biely krém:
- 2 bielky
- 90 g kryštálového cukru
- 250 ml vody
- 40 g maizeny
- 1 balíček vanilkového cukru
Na tmavý krém:
- 2 bielky
- 90 g kryštálového cukru
- 250 ml vody
- 40 g maizeny
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 lyžice kakaa
POSTUP:
- Z bielkov a zo štipky soli vyšľahajte sneh. Žĺtky s cukrom vyšľahajte na penu, primiešajte múku s kypriacim práškom a kakaom. Do hmoty zľahka zapracujte sneh. Cesto vylejte do pripravenej formy a pečte 25 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Korpus nechajte vychladnúť a dobre potrite lekvárom.
- Biely krém: Bielky s 50 g cukru vyšľahajte na sneh. Z vody, maizeny, zo zvyšného cukru a vanilkového cukru uvarte puding. Ešte horúci ho zapracujte do snehu.
- Tmavý krém: Zopakujte postup ako pri prvej vrstve, len do pudingu zapracujte aj kakao.
- Na korpus potretý lekvárom rozotrite bielu vrstvu a na ňu naneste kakaovú. Nechajte dobre stuhnúť v chladničke. Tortu podávajte ozdobenú šľahačkou a opraženými orieškami. Dobrú chuť!
Poďte do našej RETRO CUKRÁRNE! V GALÉRII nájdete kopu ďalších inšpirácií na skvelý NEDEĽNÝ ZÁKUSOK po mame: KLIKNITE SEM!
Vyskúšajte viac sladkých receptov z Dobrého jedla: