JARNÁ TULIPÁNOVÁ TORTA S BEZLEPKOVÝM MAKOVÝM KORPUSOM
Tortu pre vás pripravila Martina Hankerová z @cupcakeroses_sweetbeauty
8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 1,5 HODINY, PEČENIE 40 MINÚT + CHLADENIE 8 HODÍN
Potrebujete:
Na bezlepkový korpus:
· 100 g masla
· 10 vajec
· 75 g kryštálového cukru
· štipku soli
· 75 g práškového cukru
· 250 g mletého maku
· 3 lyžice bezlepkovej múky
Na krém:
· 600 g mascarpone
· 200 g smotanového syra (cream cheese)
· 150 ml smotany na šľahanie (33% - 40%-nej)
· 1 väčší vanilkový lusk
· 80 g práškového cukru
· 4 lyžice malinového džemu
Na pyré (potretie korpusov):
· 3 lyžice slivkového lekváru
· 2 lyžice redšieho malinového alebo višňového džemu
· 4 lyžice kyslého redšieho ovocného pyré (čierna ríbezľa, rozmixované višne, jahoda)
Krém na zatretie torty:
· 350 g mascarpone
· 50 ml šľahačky
· 50 g cukru
· 6 lyžíc malinového džemu
Na krém na tulipány:
Na žltý:
· 150 g mascarpone
· 3 - 4 dochucovacej mangovej pasty
· 20 ml šľahačky
Na ružový:
· 150 g mascarpone
· 3 - 4 lyžice jahodovej dochucovacej pasty alebo hustého malinového či višňového džemu
· 20 ml šľahačky
Na fialový:
· 150 g mascarpone
· 3 - 4 lyžice černicového pyré
· 20 ml šľahačky
Na dekor:
· maliny
· drvené pistácie
Ešte budete potrebovať:
· podložku pod tortu
· stierku
· špachtľu
· zdobiace vrecko
· zdobiacu špičku tulipán (na vytvorenie tulipánov)
POSTUP na túto krásku je na ĎALŠEJ strane >>>