objednať časopis
všetky kategórie

Tortička posiata tulipánmi je ako jarný rozkvitnutý záhon. Vyzývateľka Martina nás presvedčila, že urobiť ich, nie je nič zložité.

JARNÁ TULIPÁNOVÁ TORTA S BEZLEPKOVÝM MAKOVÝM KORPUSOM

Tortu pre vás pripravila Martina Hankerová z @cupcakeroses_sweetbeauty

Na jar si krajšiu tortu ani nevieme predstaviť
Na jar si krajšiu tortu ani nevieme predstaviť
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 1,5 HODINY, PEČENIE 40 MINÚT + CHLADENIE 8 HODÍN

Potrebujete:

Na bezlepkový korpus:
·      100 g masla
·      10 vajec
·      75 g kryštálového cukru
·      štipku soli
·      75 g práškového cukru
·      250 g mletého maku
·      3 lyžice bezlepkovej múky
 
Na krém:
·      600 g mascarpone
·      200 g smotanového syra (cream cheese)
·      150 ml smotany na šľahanie (33% - 40%-nej)
·      1 väčší vanilkový lusk
·      80 g práškového cukru
·      4 lyžice malinového džemu
 
Na pyré (potretie korpusov):
·      3 lyžice slivkového lekváru
·      2 lyžice redšieho malinového alebo višňového džemu
·      4 lyžice kyslého redšieho ovocného pyré (čierna ríbezľa, rozmixované višne, jahoda)
 
Krém na zatretie torty:
·      350 g mascarpone
·      50 ml šľahačky
·      50 g cukru
·      6 lyžíc malinového džemu
 
Na krém na tulipány:
Na žltý:
·      150 g mascarpone 
·      3 - 4 dochucovacej mangovej pasty
·      20 ml šľahačky
Na ružový:
·      150 g mascarpone
·      3 - 4 lyžice jahodovej dochucovacej pasty alebo hustého malinového či višňového džemu
·      20 ml šľahačky
Na fialový:
·      150 g mascarpone
·      3 - 4 lyžice černicového pyré
·      20 ml šľahačky
 
Na dekor:
·      maliny
·      drvené pistácie

Ešte budete potrebovať:
·      podložku pod tortu
·      stierku
·      špachtľu
·      zdobiace vrecko
·      zdobiacu špičku tulipán (na vytvorenie tulipánov)

POSTUP na túto krásku je na ĎALŠEJ strane >>>