Reklama

Herečka Monika Hilmerová miluje BABKINE LOKŠE: Mňam, budete si ich piecť často!

Herečka Monika Hilmerová miluje babkine lokše. Máme recept!

Zdroj: Tibor Géci

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Nepotrebujete k nim nič špeciálne, len ťažkú panvicu. Babičkine lokše, ktoré Monika Hilmerová miluje dodnes, sa vám vydaria na jednotku. Máme super recept!

V detstve si so mnou rodičia užili, nebola som veľký jedák. Ale keď moja babka upiekla domáce lokše, bol to pre mňa vždy sviatok!“ usmieva sa výnimočná herečka Monika Hilmerová.

Zdroj: Archív M.H.

Herečka Monika Hilmerová miluje babkine lokše už od detstva.

„... ako malá som necítila hlad. Babkine a aj mamine lokše mi však chutili! Pomáhala som s nimi, pichala som do lokší vidličkou, aby sa nenafúkli. Nikdy nezabudnem na starú ťažkú panvicu, prenikavú vôňu domácich lokší, ani atmosféru pri ich pečení. To všetko vo mne evokuje domov, pohodu a lásku. Zatiaľ som lokše nerobila, ale ako hovorí môj syn: Mám to v pláne,“ prezradila Dobrému jedlu krásna a obľúbená herečka, ktorú zbožňujete aj v Dunaji. Recept na babičkine lokše nájdete na ďalšej strane >>>

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Michaela Čobejová v kuchyni: Takto prvý raz varila pirohy!

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Babkine lokše - výborný recept!

    Babkine lokše

    10 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT + OPEKANIE

    Potrebujete:

    • 600 g zemiakov uvarených v šupe
    • štipka soli
    • 200 g hladkej múky
    • kačacia masť

    POSTUP:

    1. Zemiaky ošúpte a postrúhajte na jemnom strúhadle alebo použite pretláčač. Pridajte soľ a postupne zapracovávajte múku, koľko zemiaky pojmú. Z cesta vytvarujte valec a rozkrájajte na 10 kúskov. Každý kúsok rozvaľkajte do kruhu.
    2. Suchú panvicu zohrejte na stredný stupeň. Každú lokšu opečte z oboch strán a po jej vybratí vždy utrite panvicu od múky.
    3. Hotové lokše potrite rozpustenou kačacou masťou a môžete podávať k mäsu, s pečienkou alebo ich potrite maslom a posypte makom zmiešaným s cukrom. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.