Žĺtkové rezy

DOBRÉ JEDLO

Milujete ŽĹTKOVÉ REZY? Katka Brychtová má super recept!

A my ho máme tiež! "Žltý koláč" jej chutí aj ku kávičke na raňajky. Mňam...

Do receptu ide hrubá múka, ale môžete si vybrať aj verzie, s polohrubou alebo hladkou múkou a iným pomerom surovín. Ktorý teda upečiete vy?

Čítajte viac
Spojte ho višnovým džemom: Vianočné orechové pečivo

DOMÁCI ŽLTÝ KOLÁČ

PRE CELÚ RODINU, PRÍPRAVA 60 MINÚT

NA CESTO:

  • 300 g práškového cukru
  • 400 g masla
  • 300 g mletých vlašských orechov
  • 200 g hrubej múky
  • 8 čerstvých bielkov
  • tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu

NA POLEVU:

  • 8 čerstvých žĺtkov
  • 400 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru

POSTUP:

Na prípravu žĺtkovej polevy použite super čerstvé vajcia!
Na prípravu žĺtkovej polevy použite super čerstvé vajcia!
Zdroj: SHUTTERSTOCK
  1. Cesto: Cukor s maslom vymiešajte do peny a pridajte mleté orechy s múkou. Zľahka vmiešajte tuhý sneh z bielkov. Vylejte na pripravený plech a v rúre vyhriatej na 185 °C pečte asi 40 minút.
  2. Poleva: Žĺtky miešajte s práškovým a vanilínovým cukrom, kým nevznikne hladká bledožltá hmota. Horúci koláč potrite žĺtkovou polevou a nechajte v chlade stuhnúť.

Náš tip: Stuhnutú polevu pokvapkajte čokoládovou polevou.

Kategórie