Do receptu ide hrubá múka, ale môžete si vybrať aj verzie, s polohrubou alebo hladkou múkou a iným pomerom surovín. Ktorý teda upečiete vy?
DOMÁCI ŽLTÝ KOLÁČ
PRE CELÚ RODINU, PRÍPRAVA 60 MINÚT
NA CESTO:
- 300 g práškového cukru
- 400 g masla
- 300 g mletých vlašských orechov
- 200 g hrubej múky
- 8 čerstvých bielkov
- tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu
NA POLEVU:
- 8 čerstvých žĺtkov
- 400 g práškového cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
POSTUP:
Na prípravu žĺtkovej polevy použite super čerstvé vajcia!
Zdroj: SHUTTERSTOCK
- Cesto: Cukor s maslom vymiešajte do peny a pridajte mleté orechy s múkou. Zľahka vmiešajte tuhý sneh z bielkov. Vylejte na pripravený plech a v rúre vyhriatej na 185 °C pečte asi 40 minút.
- Poleva: Žĺtky miešajte s práškovým a vanilínovým cukrom, kým nevznikne hladká bledožltá hmota. Horúci koláč potrite žĺtkovou polevou a nechajte v chlade stuhnúť.
Náš tip: Stuhnutú polevu pokvapkajte čokoládovou polevou.