Ale nie všetko sa im vydarilo podľa ich predstáv. Preto na niektoré „zaručené“ rady radšej zabudnite. Existujú totiž silikónové formy na bábovky, ktoré nemusíte vymazávať, a nemusíte až tak veľmi šetriť, aby ste splesnivený syr obrezali a zjedli. Rovnako môžete vyhodiť mäso, ktoré už zapácha. Vaša babička by ho umyla v octe a uvarila z neho obed...

Miešaj to rovnakým smerom 
Poznáte to? Inak sa môže omáčka zraziť. Skôr hrozilo, že zmenou smeru pri prudkom pohybe tekutina z hrnca vyšplechne. Babičky mali väčšinu hrncov s tenkým dnom, preto sa spodok jedla viac zohrieval. A tak museli polievku počas varenia miešať, aby sa rovnomerne prehrievala. Dnes už gazdinky používajú hrnce so zdvojeným dnom, ktoré lepšie vedie teplo a vidia regulovať výkon sporáka. Miešať teda nemusia takmer vôbec.  

Forma na bábovku sa musí vymazať 
To platilo pred rokmi, lebo v kovových formách sa cesto naozaj lepilo a bábovku by ste nevedeli vyklopiť. A tak sa mazalo nahrubo a vymazávalo múkou. Dnes však existujú silikónové formy na bábovky, ktoré sa nelepia, preto si otravné vymazávanie môžete ušetriť.  

Forma na bábovku sa musí vymazať
Forma na bábovku sa musí vymazať
Zdroj: Shutterstock

Pleseň neškodí 
V skutočnosti neškodí len na špeciálnych syroch, preto by ste jedlo, ktoré už „chytilo“ pleseň, radšej nemali konzumovať. Potraviny napadá asi 300 druhov plesní, niektoré z nich produkujú nebezpečné toxíny. Tie prestupujú nielen napadnutým jedlom, ale celou potravinou a môžu vyvolať zdravotné problémy. Plesnivé jablko radšej celé vyhoďte! 
 
Pravda o vajciach 
Tvrdenie, že najlepšie sú čerstvo znesené vajíčka, tiež už nie je pravdivé, ale ak nežijete v rodinnom dome a nechováte sliepky, radšej sa riaďte dátumom spotreby. A keď máte v chladničke náhodou vajcia z rozdielnych nákupov, vyskúšajte známy vodný test. Vložte vajce do pohára s vodou. Čerstvé vajcia sú ťažšie, preto klesnú na dno, kým staré budú plávať tesne pod hladinou.