Reklama

Kyslá KAPUSTA je hotový ZÁZRAK pre vaše zdravie: 7 dôvodov, prečo ju treba jesť často

Najlepšia je domáca.

Zdroj: SHUTTERSTOCK

Reklama

Kvasená kapusta by mala byť na vašom tanieri pomerne často. Veď sa len pozrite, ako prospieva vášmu zdraviu!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Halloweenske pohostenie pre všetky strašidlá: Inšpirujte sa
    Zdroj: Canva

    Najzdravšia je kvasená

    Kvasená kapusta je bohatšia na vitamíny ako surová kapusta. Je to vďaka procesu kvasenia, ktoré je nesmierne zdravé, píše portál Záhradkár.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Neodolateľné a krémové TEKVICOVÉ RIZOTO vám rozžiari deň! TEASER

      Celý rad vitamínov

      Okrem vitamínu C v kyslej kapuste nájdeme aj vitamíny E, K a viacero vitamínov skupiny B.

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        BARBORA KRAJČÍROVÁ v krásnej kuchyni: Upiekla skvelé MALINOVÉ BROWNIES!

        Lepšia než probiotiká

        Obsahuje probiotiká, čím môže pomôcť telu k lepšej regenerácii po liečbe antibiotikami.

        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:14
        Remaining Time 0:14
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          Domáca je najlepšia! Pripravte si skvelú pizzu podľa vašich predstáv! TEASER

          Bohatá na minerály

          Obsahuje tiež množstvo minerálnych látok ako sú železo, horčík, draslík, zinok, vápnik, síra a ďalšie.

          Video Player is loading.
          Stream Type LIVE
          Advertisement
          Current Time 0:00
          Duration 0:00
          Remaining Time 0:00
          Loaded: 0%
            • Chapters
            • descriptions off, selected
            • subtitles off, selected
            Grep, minerálka alebo cesnaková hrianka? Čo vám uškodí, ak užívate lieky na tlak?

            Pomáha aj tráveniu

            Kapusta je tiež bohatá na vlákninu, antioxidanty a ďalšie prospešné látky.

            Video Player is loading.
            Stream Type LIVE
            Advertisement
            Current Time 0:00
            Duration 0:00
            Remaining Time 0:00
            Loaded: 0%
              • Chapters
              • descriptions off, selected
              • subtitles off, selected
              Chutné jedlá spred desaťročí - čo sa varilo v Prešporku

              Znižuje krvný tlak

              Top účinky na zdravie sú hlavne v  posilnení obranyschopnosti organizmu a vďaka draslíku pomáha znižovať krvný tlak.

              Video Player is loading.
              Stream Type LIVE
              Advertisement
              Current Time 0:00
              Duration 0:00
              Remaining Time 0:00
              Loaded: 0%
                • Chapters
                • descriptions off, selected
                • subtitles off, selected
                Je zdravšia surová alebo varená mrkva? Všetko čo potrebujete vedieť o ovocí a zelenine!

                Bojuje aj proti rakovine

                Vďaka vláknine a mliečnym baktériám je priaznivá pre črevá, pomáha znižovať hladinu cholesterolu v krvi a podporuje aj chudnutie. Taktiež je výnimočná v boji proti rakovine.

                Video Player is loading.
                Stream Type LIVE
                Advertisement
                Current Time 0:00
                Duration 0:00
                Remaining Time 0:00
                Loaded: 0%
                  • Chapters
                  • descriptions off, selected
                  • subtitles off, selected
                  KOLOŽVÁRSKA KAPUSTA: A je navarené na niekoľko dní! TEASER

                  Vyberajte ju takto

                  Vyberte si kvalitné hlávky bielej kapusty. Určite zvoľte jesenné odrody, pretože pri letných by vám veľmi rýchlo zmäkla. Odstráňte z nich vrchné listy a vyrežte hlúby.

                  Aby vydržala

                  Aby kapusta dobre kvasila a vydržala čo najdlhšie je veľmi dôležité dodržiavať maximálnu mieru hygieny. Majte vždy čisté ruky, nože či strúhadlá a aj nádoby.

                  Správny pomer je základ

                  Riaďte sa pravidlom, že na 1 kg kapusty sa pridáva 20 g soli.

                  Dolejte minerálku

                  Ak by kapusta mäkla, je treba do nej naliať trochu prevarenej minerálnej vody.

                  Mala by peniť

                  Kapusta musí byť do súdka riadne natlačená. Dajte si záležať, aby ste vytlačili všetok vzduch. Dôsledne natlačená kapusta je základom úspechu a znamením toho, že ju utláčate správne je to, že kapusta púšťa šťavu a pení.

                  Poriadne ju zaťažte

                  Pamätajte, že kapustu po natlačení treba zaťažiť. Ak je suchá dolejte primerané množstvo prevarenej vody.

                  Musí byť pod vodou

                  Kapusta musí mať na povrchu vždy šťavu, pretože inak sa vám pokazí.