KVÁSKOVÝ CHLIEB s bielou čokoládou a modrým syrom: Bomba RECEPT z pekárne Vrzukáč
7. 5. 2024, 6:07 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:34)

Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina
Reklama
Manželia Švelanovci vo svojej kváskovej pekárni v Trnave pečú aj semolinový chlieb z talianskej odrody tvrdozrnnej pšenice. Má vyšší podiel lepku a nižší glykemický index. V kombinácii s čokoládou a syrom nemá chybu! Neveríte? Ak kváskujete, upečte si aj vy!
Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina
Zdroj: pekáreň Vrzukáč
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C0D7Cl4qc_Z/
Galéria k článku
19 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Najobľúbenejšie KYSNUTÉ KOLÁČE: Teraz ich upečiete aj vy!Semolinový chlieb s modrým syrom a bielou čokoládou
1 kus, príprava 30 minút + odstátie a kysnutie 16 hodín, pečenie 40 minút
POTREBUJETE:
- 380 g semolinovej múky
- 260 g vody
- 150 g pšeničného kvásku
- 10 g soli
- 50 g modrého plesňového syra
- 50 g bielej čokolády
POSTUP:
- V mixéri zmiešajte vodu s múkou a nechajte pol hodinu prebehnúť autolýzu. Následne pustite mixér na 5 minút a vmiešajte kvások. Pridajte soľ a miešajte ešte 5 minút. Po 10 minútach pustite mixér na vyššie otáčky.
- Následne nechajte cesto oddýchnuť a prekladajte ho po 30 minútach. Po preložení cesta pridajte pri zatočení chleba rozmrvený syr a nalámanú čokoládu. Chlieb nechajte v ošatke 12 hodín v chladničke a pečte vo vyhriatej rúre so záparou prvých 20 minút pri 240 °C a ďalších 20 minút pri 200 °C.
Semolinový chlebík je vnútri krásne mäkučký a má vynikajúcu chrumkavú kôrku. Budete očarení aj netradičnou kombináciou čokolády a syra.