Reklama

KVÁSKOVÝ CHLIEB s bielou čokoládou a modrým syrom: Bomba RECEPT z pekárne Vrzukáč

Kváskový chlieb s modrým syrom a bielou čokoládou.

Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina

Reklama

Manželia Švelanovci vo svojej kváskovej pekárni v Trnave pečú aj semolinový chlieb z talianskej odrody tvrdozrnnej pšenice. Má vyšší podiel lepku a nižší glykemický index. V kombinácii s čokoládou a syrom nemá chybu! Neveríte? Ak kváskujete, upečte si aj vy!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najobľúbenejšie KYSNUTÉ KOLÁČE: Teraz ich upečiete aj vy!

    Semolinový chlieb s modrým syrom a bielou čokoládou

    1 kus, príprava 30 minút + odstátie a kysnutie 16 hodín, pečenie 40 minút

    POTREBUJETE:

    • 380 g semolinovej múky
    • 260 g vody
    • 150 g pšeničného kvásku
    • 10 g soli
    • 50 g modrého plesňového syra
    • 50 g bielej čokolády

    POSTUP:

    1. V mixéri zmiešajte vodu s múkou a nechajte pol hodinu prebehnúť autolýzu. Následne pustite mixér na 5 minút a vmiešajte kvások. Pridajte soľ a miešajte ešte 5 minút. Po 10 minútach pustite mixér na vyššie otáčky.
    2. Následne nechajte cesto oddýchnuť a prekladajte ho po 30 minútach. Po preložení cesta pridajte pri zatočení chleba rozmrvený syr a nalámanú čokoládu. Chlieb nechajte v ošatke 12 hodín v chladničke a pečte vo vyhriatej rúre so záparou prvých 20 minút pri 240 °C a ďalších 20 minút pri 200 °C.

    Semolinový chlebík je vnútri krásne mäkučký a má vynikajúcu chrumkavú kôrku. Budete očarení aj netradičnou kombináciou čokolády a syra.