Viete, ktorý z rodinných receptov si ceníte najviac? Spýtali sme sa Lucie nedávno. „Ten na sviečkovú, ideálne jedlo na sobotu, keď sme všetci doma a nikto sa nikam neponáhľa. Je to proces, ktorý zahŕňa návštevu mäsiara, nákup najkrajšej zeleniny a dostatočný čas na varenie. Milujem jej sýtu oranžovú farbu aj to, ako ňou rozvoniava celý dom. Podľa vzoru mojej starej mamy sme jedného dňa doma vymenili klasickú kysnutú knedľu za túto valčekovú. Mám ju najradšej..." A páči sa, venovala nám pre vás ich rodinný recept.
Valčeková knedľa k sviečkovej
8 KUSOV, PRÍPRAVA 40 MINÚT
Potrebujete:
- 600 g zemiakov varených v šupe
- 150 g polohrubej múky
- 1 vajce
- soľ
POSTUP:
- Zemiaky očistite a nastrúhajte do misy. Pridajte múku, soľ, vajce a vypracujte cesto. Rozdeľte ho na 8 častí a vyformujte valčeky dlhé asi 10 cm.
- Každý valček zvlášť zabaľte do gázy a dajte variť do osolenej vriacej vody. Po 10 minútach jeden vyberte, rozrežte ho v strede niťou, a keď je na reze rovnaká farba, vaše valčekové knedle sú hotové. Podávajte ich k sviečkovej - rodinný recept Lucie Chrenko nájdete v našej galérii.
Pokochajte sa krásnymi zábermi z Luciinej kuchyne: Takto doma varí a pečie svoje DOBROTY: Kliknite SEM!
Čítajte viac z Dobrého jedla: