objednať časopis
všetky kategórie

Známa foodblogerka a spisovateľka Lucia Chrenko, autorka bestsellerov Tak ma mama naučila a Bohémky, varí a pečie denne. Najradšej so svojou maminou a so synom Adamkom. Dobrému jedlu venovala recept na ich milovanú valčekovú knedľu aj rady, ako na dokonalú sviečkovú. Sú vaše!

Viete, ktorý z rodinných receptov si ceníte najviac? Spýtali sme sa Lucie nedávno. „Ten na sviečkovú, ideálne jedlo na sobotu, keď sme všetci doma a nikto sa nikam neponáhľa. Je to proces, ktorý zahŕňa návštevu mäsiara, nákup najkrajšej zeleniny a dostatočný čas na varenie. Milujem jej sýtu oranžovú farbu aj to, ako ňou rozvoniava celý dom. Podľa vzoru mojej starej mamy sme jedného dňa doma vymenili klasickú kysnutú knedľu za túto valčekovú. Mám ju najradšej..." A páči sa, venovala nám pre vás ich rodinný recept.

Valčeková knedľa k sviečkovej

Domáca valčeková knedľa vás ohúri. Svojou chuťou a tým, ako dokonale sa hodí k dobrej sviečkovej.
Domáca valčeková knedľa vás ohúri. Svojou chuťou a tým, ako dokonale sa hodí k dobrej sviečkovej.
Zdroj: Lucia Chrenko

8 KUSOV, PRÍPRAVA 40 MINÚT

Potrebujete:

  • 600 g zemiakov varených v šupe
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • soľ

POSTUP:

  1. Zemiaky očistite a nastrúhajte do misy. Pridajte múku, soľ, vajce a vypracujte cesto. Rozdeľte ho na 8 častí a vyformujte valčeky dlhé asi 10 cm.
  2. Každý valček zvlášť zabaľte do gázy a dajte variť do osolenej vriacej vody. Po 10 minútach jeden vyberte, rozrežte ho v strede niťou, a keď je na reze rovnaká farba, vaše valčekové knedle sú hotové. Podávajte ich k sviečkovej - rodinný recept Lucie Chrenko nájdete v našej galérii.

Pokochajte sa krásnymi zábermi z Luciinej kuchyne: Takto doma varí a pečie svoje DOBROTY: Kliknite SEM!

Čítajte viac z Dobrého jedla:

Na raňajky lievance s jahodami.
Čítajte viac
Najchutnejšie PALACINKY, LIEVANCE A TRHANCE urobíte z tvarohového cesta
Včelí kRaj - florentínky s medom.
Čítajte viac
MEDOVÝ OBED z lazov: Pečený pstruh, cviklový šalát a florentínky
Pečené kura so zeleninou.
Čítajte viac
Šťavnaté a chrumkavé PEČENÉ KURA: S tipmi od šéfkuchára sa vám podarí DOKONALO
Raňajková omeleta
Čítajte viac
Namiesto vajcovej placky urobte NADÝCHANÚ francúzsku OMELETU: Takto sa vám podarí
Torta Aljaška.
Čítajte viac
NAJSLÁVNEJŠIE TORTY všetkých čias: Krásne legendy s príbehom i prvotriedne RECEPTY!
OBAĽOVANÉ
ZÁZVORNÍKY
Čítajte viac
Chýba vám snehová nádielka? Upečte si geniálne SNEHOBIELE KOLÁČE!
Fantastické džatky podávajte s kyslou kapustou alebo s cmarom. A nezabudnite na dobrú slaninku.
Čítajte viac
Fantastické DŽATKY Katky Nádaskej: Lacná DOBROTA po starkej zo Spiša nemá chybu!
Krémová fazuľová polievka na Vianoce.
Čítajte viac
Rodinné recepty na chutné FAZUĽAČKY: Uvarte starenkinu, klobáskovú i s cestovinami
Slávne krumpolové pagáčiky z Plaveckého Podhradia. Sú presne také, ako vyzerajú. Úžasné!
Čítajte viac
Slávne KRUMPOLOVÉ PAGÁČIKY: Vychýrený RECEPT z Plaveckého Podhradia si odložíte naveky!
Takéto obložené misy robí Karin pre svojich hostí.
Čítajte viac
Karin Haydu ukázala netradičnú kuchyňu: Klasické drevo s TOUTO farbou...WAU, to je luxus!

Kategórie