Reklama

Výnimočné KRÉMOVÉ POLIEVKY na obed i na večeru: Bez štipky múky!

Krémová kalerábová polievka.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama

Zahustíte ich rozmixovanou zeleninou a ak chcete, pridajte trocha ryžových vločiek, syra, smotany alebo bryndze. Krémové polievočky sú nádherne jemné.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Kuchárske triky, aby POLIEVKA lepšie chutila: Skúste!

    Krémová kalerábová polievka

    4 porcie, príprava 15 minút, varenie 20 minút

    POTREBUJETE:

    • 150 g prerastenej slaniny
    • trocha oleja (ak treba)
    • 1 šalotka
    • 2 kaleráby
    • kúsok zeleru
    • 2 zemiaky
    • 1 a pol litra zeleninového vývaru
    • pol črievka topeného syra
    • mleté nové korenie
    • soľ, mleté čierne korenie";i:10;s:40:"za hrsť nasekanej petržlenovej vňate.

    POSTUP:

    1. Nadrobno nakrájanú slaninu opečte v hrnci. Ak pustí menej masti, prilejte trocha oleja a opečte nadrobno nakrájanú šalotku.
    2. Po pár minútach pridajte nahrubo nastrúhané kaleráby (za hrsť odložte), nastrúhaný zeler a nadrobno nakrájané zemiaky. Osoľte a varte asi 10 minút do mäkka.
    3. Rozmixujte, pridajte syr, soľ, korenie a prevarte ešte 5 minút. Pred dokončením dajte do polievky odložený nastrúhaný kaleráb a nasekanú vňať.
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      NAJLEPŠIE CESTOVINY: Prelejte ich zeleninovou pečenou omáčkou!

      Brokolicovo-špenátová polievka s medvedím cesnakom

      4 porcie, príprava 15 minút, varenie 20 minút

      Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

      Špenátovo - brokolicová polievka s krutónmi.

      POTREBUJETE:

      • 1 veľká cibuľa
      • 1 lyžica masla alebo olivového oleja
      • 500 g brokolice
      • 1 veľký zemiak
      • 1 až 1 a pol litra vody
      • 1 vetvička materinej dúšky
      • za hrsť medvedieho cesnaku
      • 100 g čerstvého špenátu
      • 50 ml smotany na varenie
      • soľ, korenie podľa chuti";i:10;s:46:"4 lyžičky hustého jogurtu na podávanie";i:11;s:49:"krutóny na posypanie (opečené chlebové kocky)

      POSTUP:

      1. Nadrobno nakrájanú cibuľu opečte na oleji alebo na masle. Pridajte nakrájané zemiaky a ružičky brokolice. Po 5 minútach opekania zalejte teplou vodou. Pridajte vetvičku materinej dúšky, nasekaný medvedí cesnak, osoľte a okoreňte.
      2. Po 15 minútach varenia rozmixujte ( materinu dúšku pred tým vyberte) a prilejte smotanu. Prevarte pár minút a podávajte. Na tanieroch ozdobte jogurtom a krutónmi.
      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Super BRYNDZOVÁ POLIEVKA: Tento recept si zamilujete!
        Zdroj: NMH

        Čili polievka z červenej šošovice

        4 porcie, príprava 10 minút + namáčanie šošovice, varenie 25 minút

        POTREBUJETE:

        • 1 čili paprička
        • pol menšieho póru
        • olej z nakladaných sušených paradajok (môže byť aj olivový)
        • 3-4 sušené paradajky v oleji
        • 1 a pol pohára červenej šošovice ( pred tým namočenej aspoň 2 hodiny)
        • 1 a pol litra zeleninového vývaru
        • 2 lyžice ryžových vločiek
        • štipka kurkumy a muškátového orieška
        • 25 g strúhaného parmezánu
        • soľ, mleté čierne korenie";i:10;s:32:"koriandrová vňať na ozdobenie

        POSTUP:

        1. Na oleji opečte nadrobno nakrájanú papričku bez jadierok. Pridajte nakrájaný pór a po chvíli nakrájané paradajky.
        2. Vložte opláchnutú šošovicu a zalejte teplým vývarom. Priveďte do varu a primiešajte ryžové vločky. Za občasného premiešania varte na strednom ohni asi 20 minút. Ochuťte kurkumou, soľou, mletým korením a muškátovým orieškom.
        3. Primiešajte strúhaný parmezán a podávajte s koriandrovou vňaťou.

        Uvarte dobrý obed z Dobrého jedla: