KRÁLIK NA CESNAKU
5-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT + MARINOVANE 90 MINÚT, VARENIE 60 MINÚT
Potrebujete:
- 1 králik
- červený vínny ocot
- 150 - 200 ml olivového oleja
- 15 strúčikov cesnaku
- 150 ml bieleho vína
- 1- 2 bobkové listy
- 3 vetvičky rozmarínu
- 1 citrón
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP
- Králika umyte, osušte a rozdeľte na jednotlivé porcie. Zalejte dostatočným množstvom červeného vínneho octu a nechajte asi 90 minút marinovať.
2. V panvici s vyšším okrajom rozohrejte olej a králika opečte z každej strany do zlatista. Pridajte očistené a na plátky nakrájané cesnaky. Krátko opečte a zalejte bielym vínom a zvyškom oleja.
3. Mäso spolu so všetkým olejom (nezľaknite sa) preložte do hrnca. Pridajte bobkové listy a vetvičky rozmarínu. Osoľte a okoreňte.
Hrniec zakryte pokrievkou, prilejte trochu vody a priveďte do varu. Potom stiahnite plameň a duste asi 60 minút, podľa potreby aj dlhšie.
4. Desať minút pred koncom dusenia pridajte do hrnca citrónovú šťavu. Králika môžete podávať so zemiakovým pyré, zemiakovými kroketami alebo zapekanou bagetou s cesnakom pokvapkanou olivovým olejom.
Pozrite si v GALÉRII, aké chutné jedlá sme uvarili pre milovníkov mäsa >>>
V Dobrom jedle vždy nájdete overené recepty: