Reklama

Je zdravšia surová, pečená alebo varená mrkva? Všetko, čo potrebujete vedieť o ovocí a zelenine

Zeleninové čipsy sa dajú pripraviť z akejkoľvek koreňovej zeleniny.

Zdroj: shutterstock

Reklama
Ema Tekelyová-Pospíšilová

Ema Tekelyová-Pospíšilová

šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo

Konzumujete denne dostatok ovocia a zeleniny? Koľko je naozaj dosť pre dospelého, 5-ročné dieťa alebo pre seniora?

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Je zdravšia surová alebo varená mrkva? Všetko čo potrebujete vedieť o ovocí a zelenine!

    Patria zemiaky medzi zeleninu? Ako je to so slávnym avokádom? Môžeme ho naozaj jesť každý deň? Alebo zobkáte radšej olivy?

    U nutričnej koučky Zuzany Líškovej sme v najnovšej časti podcastu Dobré jedlo pre Zdravie zisťovali, či sa do dennej odporúčanej dávky počíta iba čerstvá zelenina a ovocie alebo aj mrkva uvarená v polievke a kompót? Ako je to s ovocnými šťavami a máme aj pri nich dbať na sezónnosť a dať tak prednosť cviklovej pred pomarančovou? Ako najlepšie upraviť zeleninu, aby si zachovala čo najviac živín? Čo sa stane, ak to s ovocím a zeleninou preženieme?  

    Všetko o zelenine a ovocí sa dozviete v najnovšom podcaste:

    Chcete viac? Vypočujte si aj ďalšie naše podcasty:

    Čítajte viac z Dobrého jedla:

    Autor článku

    Ema Tekelyová-Pospíšilová

    šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo
    Šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo sa dlhé roky venuje zdravému vareniu a pečeniu z kvalitných a lokálnych surovín. Najnovšie v podcaste Dobré jedlo pre Zdravie rozoberá s odborníkmi a špecialistami, ako vplýva jedlo na naše zdravie, kedy pomáha proti rakovine, kedy klobása a čokoláda neublížia pri diéte ale aj kedy si môžete dať pohárik po športe. Jednoducho a zrozumiteľne, aby sa nám zdravšie žilo a dobre jedlo.