Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
Super BRYNDZOVÁ POLIEVKA: Tento recept si zamilujete! Zdroj: NMH
Anketa
Pestujete si vlastnú pažítku?
Áno80%
Nie19%
Hlasovanie bolo ukončené
Tu je 5 dôvodov, prečo by ste pažítku mali vo svojej kuchyni používať často:
1. Vysoký obsah vitamínov a minerálov
Pažítka je bohatá na vitamíny A, C, K a B6, ako aj na minerály ako vápnik, železo, draslík a mangán. Tieto živiny sú dôležité pre zdravý metabolizmus, silné kosti, a podporujú imunitný systém.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
Aj vy môžete mať DOMÁCE VAJCIA: Začnite chovať sliepky! Zdroj: NMH
2. Nízky obsah kalórií a vysoký obsah vlákniny
Pažítka je ideálnou voľbou pre tých, ktorí sa snažia udržať si zdravú hmotnosť. Obsahuje málo kalórií, ale veľa vlákniny, čo pomáha udržiavať pocit sýtosti, podporuje zdravé trávenie a môže pomôcť s kontrolou hladiny cukru v krvi.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
Fantastické PIROHY Janky Majeskej z Dunaja: Rodinný RECEPT nemá chybu! Zdroj: NMH
3. Antioxidačné vlastnosti
Pažítka obsahuje antioxidanty, ako sú flavonoidy a karotenoidy, ktoré pomáhajú chrániť bunky pred poškodením spôsobeným voľnými radikálmi. Toto môže pomôcť pri prevencii rôznych chorôb, vrátane srdcových ochorení a niektorých typov rakoviny.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
Aké mäso je vhodné pre diabetikov? Toto odporúča odborníčka! Zdroj: NMH
4. Podpora zdravia očí
Vďaka vysokému obsahu vitamínu A a luteínu má pažítka prospešné účinky na zrak. Tieto živiny môžu pomôcť chrániť oči pred degeneratívnymi ochoreniami, ako je napríklad makulárna degenerácia, a udržiavať zdravé zrakové funkcie.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
Recepty BEZ LAKTÓZY: Ak ju neznášate, máme pre vás SUPER TIPY od odborníčky! Zdroj: NMH
5. Obsahuje zdravé tuky
Pažítka obsahuje zdravé tuky, ako je napríklad omega-3 mastné kyseliny, ktoré sú dôležité pre zdravie mozgu, srdca a kardiovaskulárneho systému. Pravidelná konzumácia pažítky môže pomôcť znížiť zápal v tele a zlepšiť celkové zdravie.
Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.