Grilovaný halibut s bylinkovým maslom: Super večera na stole o 15 minút!
27. 5. 2024, 15:12

Zdroj: Marek Bartoš/Gurmet
Reklama
Hovorí sa mu aj platesa čierna a patrí k najchutnejším a najvýživnejším morským rybám. Keď máte doma aj hocakú inú čerstvú rybu, nemusíte vymýšľať žiadne kúzla. Stačí k nej pridať dobré bylinkové maslo. Toto naše si zamiešate raz-dva.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Lýdia Czakó
Galéria k článku
61 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Jarná CIBUĽKA je chutný a lacný VŠELIEK: Jedzte ju proti rakovine aj cukrovke!Zdroj: NMH
Grilovaný halibut s bylinkovým maslom
Zdroj: Marek Bartoš/Gurmet
Grilovaný halibut bude na stole o 15 minút!
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT
Potrebujete:
- 800 g filiet z halibuta (alebo inej čerstvej ryby)
- 3 lyžice masla
- za hrsť petržlenovej vňate
- 1 viazanička šalvie
- 1 citrón (plus na podávanie)
- soľ, biele korenie
- olivový olej
- pečivo ako príloha
POSTUP:
- Rybu osoľte, okoreňte, pokvapkajte olivovým olejom a sprudka zapečte pod grilom – stačí 10 minút.
- Zatiaľ v kastróle rozohrejte maslo a opekajte asi 2 minúty. Vsypte nasekané bylinky a pridajte citrónovú šťavu.
- Rybu prelejte bylinkovým maslom a podávajte s chrumkavým pečivom. Dobrú chuť!