Reklama

Grilovaný halibut s bylinkovým maslom: Super večera na stole o 15 minút!

Grilovaný halibut bude na stole o 15 minút!

Zdroj: Marek Bartoš/Gurmet

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Hovorí sa mu aj platesa čierna a patrí k najchutnejším a najvýživnejším morským rybám. Keď máte doma aj hocakú inú čerstvú rybu, nemusíte vymýšľať žiadne kúzla. Stačí k nej pridať dobré bylinkové maslo. Toto naše si zamiešate raz-dva.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jarná CIBUĽKA je chutný a lacný VŠELIEK: Jedzte ju proti rakovine aj cukrovke!
    Zdroj: NMH

    Grilovaný halibut s bylinkovým maslom

    Zdroj: Marek Bartoš/Gurmet

    Grilovaný halibut bude na stole o 15 minút!

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT
     Potrebujete:

    • 800 g filiet z halibuta (alebo inej čerstvej ryby)
    • 3 lyžice masla
    • za hrsť petržlenovej vňate
    • 1 viazanička šalvie
    • 1 citrón (plus na podávanie)
    • soľ, biele korenie
    • olivový olej
    • pečivo ako príloha

    POSTUP:

    1. Rybu osoľte, okoreňte, pokvapkajte olivovým olejom a sprudka zapečte pod grilom – stačí 10 minút.
    2. Zatiaľ v kastróle rozohrejte maslo a opekajte asi 2 minúty. Vsypte nasekané bylinky a pridajte citrónovú šťavu.
    3. Rybu prelejte bylinkovým maslom a podávajte s chrumkavým pečivom. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.