objednať časopis
všetky kategórie

Obrovský kotol, plynový horák, litre vody, krumple aj všetky ostatné suroviny vrátane poctivej bryndze z ich rodného kraja sa natriasajú v drevených debničkách. Traktorom stúpame do hory, kde už na nás čaká bača Jozef so svojím početným stádom. DNES BUDÚ HALUŠKY!

Veru, máme recept, s ktorým sa v Tureckej stali majstrami sveta vo varení bryndzových halušiek! Lepšie ako od Majstrov Haluškárov sme ešte nejedli. A uvarili sme ich hore na kopci, obkľúčení ovečkami... Pre viac foto z našej reportáže KLIKNITE SEM!

Bryndzové halušky od Majstrov Haluškárov

Najlepšie halušky, aké sme kedy jedli!
Najlepšie halušky, aké sme kedy jedli!
Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina

4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 5-8 MINÚT

Potrebujete:

  • 800 g zemiakov
  • 100 g polohrubej múky
  • 200 g hrubej múky
  • 250 g ovčej bryndze
  • 2 lyžice smotany
  • 200 g slaniny
  • soľ
  • bravčová masť
  • nasekaná pažítka na ozdobu

Postup je na ďalšej strane >>>

Kategórie