Reklama

Fantastický PAPRIKÁŠ Zuzky Tlučkovej vás vráti do detstva: Recept jej maminy je TOP!

Zuzana Tlučková, herečka.

Zdroj: LÝDIA CZAKÓ

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

„Celé detstvo, ale aj neskôr v dospelosti, som sa jej v kuchyni plietla pod nohami. Sledovala som každý jej krok... napriek tomu v živote nič nenavarím ako ona,“ s láskou priznáva Zuzana Tlučková.

Obľúbená herečka si pre Dobré jedlo zaspomínala na svoju maminu, fantastickú kuchárku. „Milovala som absolútne všetko, čo ukuchtila. Segedínsky guláš, plnenú papriku, fazuľovú polievku s klobásou, prívarok z fazuľových strúčikov, šišky. Moja nebohá mama bola fantastická kuchárka!

... a keď nám naservírovala csirke paprikáš s domácimi maslovými haluškami, ktoré sa samy šmýkajú dole krkom, mali sme doma sviatok,“ prezradila nám o šťastnom aj veľmi chutnom detstve v Košiciach. A páči sa, venovala TOP rodinný recept na paprikáš. Budete sa zalizovať za ušami!

Kurací paprikáš s maslovými haluškami

Zdroj: Archív Dobré jedlo

Kurací paprikáš podľa Zuzkinej mamy chutí ako sen.

4-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 60 MINÚT

Potrebujete:

  • 1 celé kurča
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica mletej papriky
  • 400 ml kuracieho vývaru (zeleninového)
  • 180 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice hladkej múky
  • petržlenová vňať na ozdobu
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej

Na halušky:

  • 500 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička soli
  • 3 lyžice rozpusteného masla
  • 200 ml vody

POSTUP:

  1. Umyté kurča rozporciujte. Na oleji osmažte dosklovita cibuľu nakrájanú nadrobno, pridajte cesnak nakrájaný nadrobno a po chvíli mletú papriku. Vložte mäso, nechajte ho zatiahnuť zo všetkých strán a potom zalejte vývarom. Osoľte, okoreňte a duste asi 45 minút.
  2. Zatiaľ pripravte maslové halušky: Dobre zmiešajte všetky suroviny a nechajte 10 minút postáť. Potom cez haluškovač hádžte do vriacej osolenej vody a keď halušky vyplávajú, varte ich ešte minútu.
  3. V smotane na šľahanie poriadne roztrepte múku a pomaly, za stáleho miešania ju pridajte do paprikáša. Prevarte ešte 2-3 minúty.
  4. Paprikáš dochuťte, ak treba, a podávajte s maslovými haluškami. Na tanieri ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Počuli ste už náš podcast? 

Autor článku

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.