Reklama

Fantastický PAPRIKÁŠ Zuzky Tlučkovej vás vráti do detstva: Recept jej maminy je TOP!

Zuzana Tlučková, herečka.

Zdroj: LÝDIA CZAKÓ

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

„Celé detstvo, ale aj neskôr v dospelosti, som sa jej v kuchyni plietla pod nohami. Sledovala som každý jej krok... napriek tomu v živote nič nenavarím ako ona,“ s láskou priznáva Zuzana Tlučková.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Filip Tůma má skvelý recept na PARENÉ BUCHTY od starkej!
    Zdroj: NMH

    Obľúbená herečka si pre Dobré jedlo zaspomínala na svoju maminu, fantastickú kuchárku. „Milovala som absolútne všetko, čo ukuchtila. Segedínsky guláš, plnenú papriku, fazuľovú polievku s klobásou, prívarok z fazuľových strúčikov, šišky. Moja nebohá mama bola fantastická kuchárka!

    ... a keď nám naservírovala csirke paprikáš s domácimi maslovými haluškami, ktoré sa samy šmýkajú dole krkom, mali sme doma sviatok,“ prezradila nám o šťastnom aj veľmi chutnom detstve v Košiciach. A páči sa, venovala TOP rodinný recept na paprikáš. Budete sa zalizovať za ušami!

    Kurací paprikáš s maslovými haluškami

    Zdroj: Archív Dobré jedlo

    Kurací paprikáš podľa Zuzkinej mamy chutí ako sen.

    4-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 60 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1 celé kurča
    • 1 cibuľa
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 lyžica mletej papriky
    • 400 ml kuracieho vývaru (zeleninového)
    • 180 ml smotany na šľahanie
    • 2 lyžice hladkej múky
    • petržlenová vňať na ozdobu
    • soľ, mleté čierne korenie
    • olej

    Na halušky:

    • 500 g hladkej múky
    • 2 vajcia
    • 1 lyžička soli
    • 3 lyžice rozpusteného masla
    • 200 ml vody
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Super BRYNDZOVÁ POLIEVKA: Tento recept si zamilujete!
      Zdroj: NMH

      POSTUP:

      1. Umyté kurča rozporciujte. Na oleji osmažte dosklovita cibuľu nakrájanú nadrobno, pridajte cesnak nakrájaný nadrobno a po chvíli mletú papriku. Vložte mäso, nechajte ho zatiahnuť zo všetkých strán a potom zalejte vývarom. Osoľte, okoreňte a duste asi 45 minút.
      2. Zatiaľ pripravte maslové halušky: Dobre zmiešajte všetky suroviny a nechajte 10 minút postáť. Potom cez haluškovač hádžte do vriacej osolenej vody a keď halušky vyplávajú, varte ich ešte minútu.
      3. V smotane na šľahanie poriadne roztrepte múku a pomaly, za stáleho miešania ju pridajte do paprikáša. Prevarte ešte 2-3 minúty.
      4. Paprikáš dochuťte, ak treba, a podávajte s maslovými haluškami. Na tanieri ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.

      Počuli ste už náš podcast? 

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.