objednať časopis
všetky kategórie

Japonský ramen, kuracie adobo, vietnamská polievka, rolky z ryžového papiera, čínske kung pao... Tečú vám slinky? Nám tiež!

KURACIE ADOBO S RYŽOU

4-5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT, MARINOVANIE 12 HODÍN, VARENIE 35 MINÚT

Kuracie adobo s ryžou
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

POTREBUJETE:

NA MARINÁDU:

  • 6 kuracích stehien
  • pol pohára bieleho vínneho alebo liehového octu
  • štvrť pohára sójovej omáčky
  • 3 strúčiky cesnaku                  

NA OPEKANIE:

  • olej
  • 1 lyžica celého čierneho korenia
  • 2-3 bobkové listy

NA ŠALÁT:

  • mango
  • avokádo
  • červená cibuľa
  • biela ryža ako príloha
Chuťovky
Čítajte viac
10x SKVELÉ CHUŤOVKY S NÁTIERKOU: Hodia sa aj na slávnostný stôl!

POSTUP:

  1. Umyté a osušené kuracie stehná premiešajte s octom, so sójovou omáčkou a s očisteným pretlačeným cesnakom. Nechajte marinovať v chlade niekoľko hodín, ideálne cez noc. Párkrát zamiešajte.
  2. Stehná vyberte z marinády, vysušte papierovými utierkami a opečte v hrnci na oleji z oboch strán. Stehná otočte kožou nadol a zalejte ich zvyšnou marinádou. Pridajte bobkový list, celé čierne korenie a, ak treba, trochu vody, aby tekutina nepresahovala polovicu výšky stehien.
  3. Mäso obrátené kožou nahor duste prikryté 15-20 minút. Zhruba po rovnakom čase odokryte, zvýšte teplotu a zredukujte omáčku takmer iba na tuk. Podávajte ho so šalátom z manga, avokáda a bielej cibule. Vhodnou prílohou je biela ryža.

 Na Filipínach adobo označuje marinádu zo sójovej omáčky a z octu.

Na ďalšej strane nájdete recept na vietnamskú polievku >>>

Kategórie