KURACIE ADOBO S RYŽOU
4-5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT, MARINOVANIE 12 HODÍN, VARENIE 35 MINÚT
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
POTREBUJETE:
NA MARINÁDU:
- 6 kuracích stehien
- pol pohára bieleho vínneho alebo liehového octu
- štvrť pohára sójovej omáčky
- 3 strúčiky cesnaku
NA OPEKANIE:
- olej
- 1 lyžica celého čierneho korenia
- 2-3 bobkové listy
NA ŠALÁT:
- mango
- avokádo
- červená cibuľa
- biela ryža ako príloha
POSTUP:
- Umyté a osušené kuracie stehná premiešajte s octom, so sójovou omáčkou a s očisteným pretlačeným cesnakom. Nechajte marinovať v chlade niekoľko hodín, ideálne cez noc. Párkrát zamiešajte.
- Stehná vyberte z marinády, vysušte papierovými utierkami a opečte v hrnci na oleji z oboch strán. Stehná otočte kožou nadol a zalejte ich zvyšnou marinádou. Pridajte bobkový list, celé čierne korenie a, ak treba, trochu vody, aby tekutina nepresahovala polovicu výšky stehien.
- Mäso obrátené kožou nahor duste prikryté 15-20 minút. Zhruba po rovnakom čase odokryte, zvýšte teplotu a zredukujte omáčku takmer iba na tuk. Podávajte ho so šalátom z manga, avokáda a bielej cibule. Vhodnou prílohou je biela ryža.
Na Filipínach adobo označuje marinádu zo sójovej omáčky a z octu.
Na ďalšej strane nájdete recept na vietnamskú polievku >>>