Reklama

Grilovačka si žiada nové RECEPTY: Halloumi s melónom, aj chlebík na paličke sú topka!

Halloumi s melónom.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Nové nápady na jedlá na gril sa počas sezóny hodia! Ľahké recepty bez mäsa ocenia nielen vegetariáni. Vyskúšajte si ugrilovať špíz melón s halloumi, aj bylinkový chlebík na paličke. Naše letné recepty sú teraz vaše!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Tipy na NEALKO osvieženie: Urobte si výborné ĽADOVÉ ČAJE

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Halloumi s melónom.

    HALLOUMI S MELÓNOM

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, GRILOVANIE 8 MINÚT

    Potrebujete:

    • 250 g syra halloumi
    • 1 malý červený melón
    • 1 lyžička mletých koriandrových semiačok
    • 1 lyžička korenia sumac (bordové mleté sušené bobule zo stromu sumach garbiarsky)
    • pol lyžičky mletej škorice
    • 1 lyžička kajenského korenia (môže byť aj menej)
    • pol lyžičky čierneho mletého korenia
    • soľ podľa chuti
    • olivový olej a bazalkové lístky na podávanie

    POSTUP:

    1. Drevené špajdle namočte na pol hodiny do vody. Melón a syr nakrájajte na rovnaké časti (kocky alebo obdĺžniky) a striedavo ich napichnite na špajdle.
    2. V plytkej miske zmiešajte všetky ostatné suroviny. Touto zmesou rovnomerne posypte špízy. Korenie jemne pritlačte na syr aj melón, aby dobre držalo.
    3. Gril rozpáľte na strednú teplotu a špízy grilujte z každej strany po 3-4 minúty, aby syr získal krásnu zlatú farbu. 4. Špízy podávajte ešte teplé, jemne pokvapkané olivovým olejom a s lístkami bazalky.
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Recept na šťavnatý obrátený koláč musíte vyskúšať: TART TATIN S BROSKYŇAMI nemá chybu!

      Zdroj: LAURA WITTEKOVA

      Bylinkový chlebík na paličke.

      BYLINKOVÝ CHLEBÍK NA PALIČKE

      4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT + KYSNUTIE, PEČENIE 20 MINÚT

      Potrebujete:

      Na cesto:

      • 250 g hladkej múky
      • 1 balenie sušeného droždia
      • 1 štipka soli
      • 60 ml olivového oleja
      • 125 ml mlieka
      • 50 ml vody
      • 2 lyžice byliniek (bazalka, oregano, pažítka)

      Na podávanie:

      • 2 lyžice olivového oleja
      • nasekané čerstvé bylinky podľa chuti
      • soľ

      POSTUP:

      1. Múku zmiešajte so sušeným droždím. Pridajte olej, soľ, vlažné mlieko s vodou a vymieste vláčne, hladké cesto. Cesto vložte do misy potretej olivovým olejom, zakryte a nechajte 40 minút kysnúť na suchom a teplom mieste.
      2. Vykysnuté cesto preložte na dosku, roztiahnite do štvorca, posypte nasekanými bylinkami a znova premieste. Potom cesto rozdeľte na 8 častí. Z každej časti cesta ušúľajte dlhší valec. Valček cesta namotajte na špajľu, potrite olivovým olejom a položte na plech vyložený papierom na pečenie.
      3. Nechajte ešte 10 minút podkysnúť a potom vložte do studenej rúry. Rúru zapnite na 200 °C a pečte 15 minút. Potom teplotu stiahnite na 130 °C a pečte ešte 5 minút.
      4. Paličky vyberte z rúry a podávajte ešte teplé s kvalitným olivovým olejom zmiešaným s nasekanými bylinkami a so soľou.

      Autori článku

      Tatiana Kubicová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

      Veronika Kollárová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.