Zaujímavé porovnanie malých bobuliek urobili na webovej stránke Žena.sk. Uhádnete, kto sa stal víťazom?

Sušené brusnice sa hodia do koláčov i k mäsu.
Sušené brusnice sa hodia do koláčov i k mäsu.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

1. kolo: Vitamín C

Je jeden z najdôležitejších vitamínov a zároveň silný antioxidant, ktorý je nevyhnutný na udržanie dobrého zdravia. Kyselina askorbová je pre ľudský organizmus nenahraditeľná, pretože bez nej by nefungovali telesné orgány ani imunitný systém. Ľudské telo si vitamín C nedokáže vyrobiť, preto ho treba pravidelne dopĺňať – minimálne 60 mg denne. Medzi najlepšie prírodné zdroje vitamínu C patrí čerstvé ovocie a zelenina. V 100 g brusníc sa nachádza 13,3 mg vitamínu C, v rovnakom množstve čučoriedok 9,7 mg. Bod patrí brusniciam.

Stav – 1 : 0