Čo dnes na raňajky? Táto lahodná francúzska hrianka vám spraví deň!
2. 6. 2024, 6:06

Zdroj: Marek Bartoš/Gurmet
Reklama
Sľubujeme, pomarančový sirup a mandľová pasta urobia skvost z akéhokoľvek staršieho pečiva. A tieto francúzske hrianky si doma zamilujete!
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
30 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Ovsené, ražné, špaldové vločky: je potrebné ich striedať?Na tieto luxusné hrianky môžete použiť staršiu vianočku, žemle alebo hriankový chlieb. Budú úžasné, uvidíte!
Zdroj: Marek Bartoš/Gurmet
Francúzska citrusová hrianka vám spraví deň!
Francúzska citrusová hrianka
4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT
Potrebujete:
- 4 plátky bieleho pečiva (žemľa, hriankový chlieb, vianočka)
- za hrsť blanšírovaných mandlí
- 3-4 lyžice krupicového cukru
- 1 veľké vajce
- štvrť lyžičky vanilkového extraktu
- 4 lyžice mäkkého masla
- 60 ml pomarančovej šťavy
- 60 ml vody
- za hrsť mandľových lupienkov
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica pomarančovej kôry
- za hrsť čerstvej mäty
- citrusy, mäta med alebo práškový cukor na ozdobenie
POSTUP:
- Urobte mandľovú pastu: Celé mandle rozmixujte s lyžicou cukru, pridajte vajce, extrakt, maslo a premiešajte. V kastróliku zmiešajte pomarančovú šťavu, 60 ml vody a 1-2 lyžice cukru. Varte asi 1 minútu. Zo začiatku miešajte, aby sa cukor rozpustil.
- Lupienky mandlí zmiešajte s olejom, nastrúhanou pomarančovou kôrou a nasekanou mätou.
- Plátky pečiva potrite cukrovým sirupom, aby dobre nasiakli. Potom naneste mandľovú pastu a bohato posypte ochutenými lupienkami.
- V rúre vyhriatej na 200 °C pečte asi 20 minút dozlatista. Dávajte pozor, aby sa mandle nezačali pripaľovať. Podávajte posypané práškovým cukrom alebo pokvapkané medom, ozdobené mätou a plátkami citrusov.