objednať časopis
všetky kategórie

Týmto sme neodolali. Nevysmážame často, ale tieto vyprážané pochúťky sa vám budú hodiť na výlet či na večeru....Raz za čas dobre padnú.

KURACIE NUGETKY OBALENÉ V PRACLÍKOCH A LUPIENKOCH

Kuracie nugety.
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT

Potrebujete:

Na nugety:

  • • 800 – 1 000 g kuracích pŕs
  • 200 hladkej múky
  • 3 vajcia
  • 250 g nesladených kukuričných lupienkov
  • 250 g malých slaných praclíkov
  • soľ a mleté korenie
  • olej na vysmážanie

Na šalát:

  • 2 rímske šaláty
  • 200 g paradajok
  • 80 g parmezánu

Na zálievku:

  • 2 žĺtky
  • 1-2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžicu horčice
  • 2 filety zo sardel
  • 1 lyžičku worčesterskej omáčky
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 150-200 ml oleja (olivový, repkový, hroznový)
  • 30-50 g parmezánu
  • soľ, mleté biele korenie

Ako príloha:

  • 2-4 klásky kukurice
  • 2 lyžice masla
  • zmes čerstvých byliniek
  • pol lyžičky sladkej údenej papriky
  • soľ
Karfilol plnený špenátom
Čítajte viac
3x LAHODNÝ KARFIOL: TAKTO vám bude chutiť viac ako VYPRÁŽANÝ!

POSTUP

  1. Pripravte zálievku na šalát: Vo vyššom pohári ponorným mixérom rozmixujte žĺtky spolu s citrónovou šťavou, horčicou, so sardelami, s worčesterskou omáčkou a cesnakom. Pomaly a postupne so zapnutým mixérom pridávajte olej, až kým nedosiahnete konzistenciu riedkej majonézy. Primiešajte najemno nastrúhaný parmezán a, ak treba, dochuťte soľou, mletým korením, prípadne ďalšou citrónovou šťavou.
  2. Kuracie prsia nakrájajte na rovnako veľké kúsky, osoľte a okoreňte ich. Kúsky mäsa obaľte v hladkej múke (prebytočnú múku otraste), rozmiešaných vajciach a podrvených lupienkoch a prípadne aj praclíkoch. Kúsky rovnomerne a postupne vysmažte v oleji zohriatom na 170 °C do chrumkava. Kuracie kúsky zbavte prebytočného tuku na papierovom obrúsku a ihneď podávajte alebo udržujte v rúre vyhriatej na 85-90 °C.
  3. Umytý a nakrájaný rímsky šalát premiešajte s paradajkami, hoblinami parmezánu, kukuričnými lupienkami či kúskami praclíkov a zálievkou.
  4. Kukuricu ošúpte a varte vo vriacej vode asi 1-2 minúty. Sceďte, nechajte chvíľu vysušiť, potrite ich maslom, dochuťte čerstvými či sušenými bylinkami, údenou sladkou mletou paprikou a soľou.
  5. Kuracie kúsky podávajte so šalátom ochuteným zálievkou, varenou kukuricou alebo aj domácim či kupovaným kečupom.

Chlebík vo vajci trochu inak. Recept nájdete TU >>>

Kategórie