KURACIE NUGETKY OBALENÉ V PRACLÍKOCH A LUPIENKOCH
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
4 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
Na nugety:
- • 800 – 1 000 g kuracích pŕs
- 200 hladkej múky
- 3 vajcia
- 250 g nesladených kukuričných lupienkov
- 250 g malých slaných praclíkov
- soľ a mleté korenie
- olej na vysmážanie
Na šalát:
- 2 rímske šaláty
- 200 g paradajok
- 80 g parmezánu
Na zálievku:
- 2 žĺtky
- 1-2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžicu horčice
- 2 filety zo sardel
- 1 lyžičku worčesterskej omáčky
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 150-200 ml oleja (olivový, repkový, hroznový)
- 30-50 g parmezánu
- soľ, mleté biele korenie
Ako príloha:
- 2-4 klásky kukurice
- 2 lyžice masla
- zmes čerstvých byliniek
- pol lyžičky sladkej údenej papriky
- soľ
POSTUP
- Pripravte zálievku na šalát: Vo vyššom pohári ponorným mixérom rozmixujte žĺtky spolu s citrónovou šťavou, horčicou, so sardelami, s worčesterskou omáčkou a cesnakom. Pomaly a postupne so zapnutým mixérom pridávajte olej, až kým nedosiahnete konzistenciu riedkej majonézy. Primiešajte najemno nastrúhaný parmezán a, ak treba, dochuťte soľou, mletým korením, prípadne ďalšou citrónovou šťavou.
- Kuracie prsia nakrájajte na rovnako veľké kúsky, osoľte a okoreňte ich. Kúsky mäsa obaľte v hladkej múke (prebytočnú múku otraste), rozmiešaných vajciach a podrvených lupienkoch a prípadne aj praclíkoch. Kúsky rovnomerne a postupne vysmažte v oleji zohriatom na 170 °C do chrumkava. Kuracie kúsky zbavte prebytočného tuku na papierovom obrúsku a ihneď podávajte alebo udržujte v rúre vyhriatej na 85-90 °C.
- Umytý a nakrájaný rímsky šalát premiešajte s paradajkami, hoblinami parmezánu, kukuričnými lupienkami či kúskami praclíkov a zálievkou.
- Kukuricu ošúpte a varte vo vriacej vode asi 1-2 minúty. Sceďte, nechajte chvíľu vysušiť, potrite ich maslom, dochuťte čerstvými či sušenými bylinkami, údenou sladkou mletou paprikou a soľou.
- Kuracie kúsky podávajte so šalátom ochuteným zálievkou, varenou kukuricou alebo aj domácim či kupovaným kečupom.
Chlebík vo vajci trochu inak. Recept nájdete TU >>>