Reklama

Chrumkavé MINIPAGÁČIKY od Naty Žúrekovej Štefkovej: Tip na silvestrovské chuťovky!

Slané srdiečka od Naty. Výborné silvestrovské chuťovky.

Zdroj: https://chutodnaty.sk/

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Známa foodblogerka Naty Žúreková Štefková má na blogu množstvo skvelých receptov z kvásku. Na silvestrovské pohostenie skúste slané tvarohové minipagáčiky.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Noël Czuczor si Vianoce vychutnáva po svojom: Vegetariánske dobroty a maďarský beigli

    Naty Žúreková Štefková je revolucionárka kváskovania na Slovensku, vyučená pekárka s úplnou certifikáciou, lektorka kurzov kváskovania a zároveň mama troch detí, ktorá sa snaží ukázať, že zdravé vie byť aj chutné. Jej skvelé recepty nájdete na blogu chutodnaty alebo v knihách Kváskovanie 1, 2, 3.

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/DDNSf5jOeen/

    Naty Žúreková Štefková.

    Kvások podľa Naty

    • MÚKA je základ života kvásku, jedlo pre mikróby
    • VZDUCH, mikrobiota okolo nás vplýva na kvalitu kvásku
    • VODA hydratuje múku, pomáha oživiť uspané, prispieva k rôznorodosti kvásku
    • KYSELINY produkované baktériami ochraňujú pred rastom nežiaducich mikróbov a vytvárajú kyslejšiu chuť
    • ARÓMY produkované prácou kvásku prispievajú ku komplexnej chuti a vôni
    • CO2 produkovaný divokými kvasinkami spôsobuje nárast do objemu

      Na ďalšej strane nájdete recept na minipágáčiky z kvásku >>>
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Božské PAGÁČIKY:TOP RECEPTY na oškvarkové, syrové, zemiakové aj cesnakové! Teaser
      Zdroj: NMH

      Zdroj: https://chutodnaty.sk/

      Minipagáčiky od Naty.

      Tvarohové minipagáčiky

      na 2 plechy, príprava 2 a pol hodiny + chladenie, pečenie 15 minút

      POTREBUJETE:

      • 200 g pšeničnej hladkej múky 00 extra špeciál
      • 110 g masla izbovej teploty
      • 125 g hrudkovitého tvarohu (alebo bryndze)
      • 2 lyžice kyslej smotany
      • 1 žĺtok
      • asi pol lyžičky soli 
      • 1 lyžica materského ražného kvásku
      • 1 vajce na potretie
      • rasca, celý mak alebo sezam na posypanie

       

      POSTUP:

      1. Zmiešajte 200 g pšeničnej hladkej múky 00 extra špeciál, 110 g masla izbovej teploty, 125 g hrudkovitého tvarohu, 2 lyžice kyslej smotany, žĺtok,  pol lyžičky soli a  lyžicu materského ražného kvásku.
      2. Vymiešajte pevné a menej lepivé cesto. V miske ho prekryte utierkou a nechajte kvasiť pri izbovej teplote 2 hodiny. Potom dajte do chladničky aspoň na 30 minút (môžete aj na celú noc).
      3. Rúru rozohrejte na 220 °C. Chladné cesto rozvaľkajte na jemne pomúčenej doske na hrúbku 4 až 7 mm. Tenšie pagáčiky budú chrumkavejšie, hrubšie budú zasa mäkšie.
      4. Vykrajujte malé srdiečka alebo iné tvary. Ukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie ďalej od seba.
      5. Potrite rozšľahaným vajíčkom, posypte rascou, celým makom alebo sezamom. Pečte 10 až 15 minút, kým získajú jantárovo zlatú farbu.

      Autor článku

      Mária Abrahámová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!