Reklama

Božské GRILÁŽKY od Natache Pacal z Pečie celé Slovensko: Vyskúšajte jej TOP RECEPT!

Výnimočná cukrárka a odborná garantka Pečie celé Slovensko Natacha Pacal nám venovala recept na najlepšie grilážky.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/DDHzZNzvRwy/

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Nechce sa vám na Vianoce piecť? Alebo jednoducho milujete grilážky ako my? Vyskúšajte najlepší recept výnimočnej cukrárky a odbornej garantky Pečie celé Slovensko!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dokonalé SVIATOČNÉ REZY od Miňa Macuľu: Víťaz Pečie celé Slovensko ma SUPER RECEPTY!
    Zdroj: NMH

    Finalisti z Pečie celé Slovensko sa na ňu môžu kedykoľvek obrátiť s prosbou o pomoc či užitočné rady. A čo im robí najväčšie problémy? „Často nevedia, ako uchopiť danú výzvu, a tak pomocou otázok o ich živote, cukrárskych zručnostiach a obľúbených chutiach spolu prídeme na to, čo by chceli a tiež zvládli napiecť," prezradila nám Natacha.

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/DDHzZNzvRwy/

    Výnimočná cukrárka a odborná garantka Pečie celé Slovensko Natacha Pacal nám venovala recept na najlepšie grilážky.

    "V prípade, že ich trápi nejaká cukrárska technika, ktorú neovládajú, je mojou úlohou, naučiť ich ju. Najviac mi záleží na tom, aby každému zostal jeho cukrársky rukopis,“ vysvetľuje majiteľka siete cukrární Natacha Pacal patiserrie, ktorá nám venovala recept na BOŽSKÉ GRILÁŽKY... V jej cukrárňach idú na dračku!

    Zdroj: Archív N.P.

    Vynikajúci recept na vianočné grilážky od výnimočnej cukrárky Natache Pacal.

    Grilážky s vlašskými orechmi

    16 KUSOV, PRÍPRAVA 40 MINÚT

    Potrebujete:

    • 6 ks oblátok

    Na plnku:

    • 200 g kryštálový cukor
    • 125 g maslo
    • 397 g kondenzované sladené mlieko typu Salko
    • 200 g mleté orechy

    Na polevu:

    • 200 g horká čokoláda
    • 5 g rastlinný olej

    Na ozdobenie:

    • 16 vlašských orechov

    POSTUP:

    1. Orechy na plnku aj na ozdobovanie upečieme v rúre na 150 °C. Pri nalomení musia byť hnedkasté, vtedy sú upečené. Odoberieme 16 pekných orechov a zvyšok najemno pomelieme.
    2. Cukor roztopíme na karamel, pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí. Následne pridáme kondenzované mlieko a všetko spolu dobre premiešame. Na záver pridáme mleté orechy a krátko prevaríme.
    3. Pripravíme oblátku (odporúčame veľkosť 34 cm x 15,5 cm), potrieme ju tenkou vrstvou plnky, preložíme ďalšou oblátkou a rovnako pokračujeme až do šiestej vrstvy oblátky.
    4. Takto pripravené grilážky rovnomerne zaťažíme a dáme do chladu.
    5. Celý plát nakrájame podľa vlastného vkusu na štvorce alebo trojuholníky. V prípade trojuholníkov ako v Natachiných patisserkách získame z tejto dávky 16 kusov.
    6. Na záver podľa druhu grilážky namočíme vrchnú oblátku do roztopenej čokolády zriedenej olejom. Ihneď dozdobíme kusom orecha. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.