Reklama

Bleskový JAHODOVÝ KOLÁČ: Recept od šéfcukrárky Pečie celé Slovensko musíte vyskúšať, JE MŇAM!

Jahodový koláč od šéfcukrárky z Pečie celé Slovensko,

Zdroj: Shuttesrtock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Natacha Pacal je výnimočná cukrárka a odborná garantka televíznej šou. Má francúzske korene po tatovi - z jeho rodnej zeme pochádza aj tento SUPER KOLÁČIK, po ktorom sa u vás doma zapráši!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:15
Remaining Time 0:15
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Fantastická PIŠKÓTOVÁ TORTA: U vás doma sa po nej zľahne zem! Teaser
    Zdroj: NMH

    Natacha je výnimočná cukrárka s francúzskymi koreňmi po otcovi a na slovenskej sladkej scéne žiari už roky. V bratislavskej Natacha Pacal patisserie ponúka dezerty, v ktorých zúročuje skúsenosti z prestížnej cukrárskej školy ENSP. Tam študovala pod vedením cukrárskych majstrov z celého sveta! A čím jej urobia radosť iní? „Moja mamina svojimi slimákmi s bylinkovým maslom. A keď pripraví huspeninu, niet mi pomoci. Niekedy premýšľam, prečo som ju ochutnala až po štyridsiatke :-)”

    Teraz si upečte tento jej koláčik s JAHODAMI, ktorý máte za 20 MINÚT!

    Jahodový koláčik

    Zdroj: Shuttesrtock

    Jahodový koláč od šéfcukrárky z Pečie celé Slovensko,

    6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

    Potrebujete:

    • 5 vajec
    • 150 g kryštálového cukru
    • 150 g masla (rozpusteného)
    • 120 g hladkej múky
    • 500 g mlieka
    • 1 vanilkový struk
    • 600 g jahôd

    POSTUP:

    1. Vajcia s cukrom vyšľahajte do peny. Primiešajte maslo a preosiatu múku. Mlieko zohrejte s vanilkou a primiešajte k múčnej zmesi – už bez struku.
    2. Do formy rozložte nakrájané jahody, zalejte zmesou a pečte v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút. Dobrú chuť!

    Už ste počuli náš podcast?

    Vyskúšajte ďalšie tipy z Dobrého jedla:

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.